U okviru Programa Start-up svečano otvorena cvjećara “Seka”

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je zajedno sa Melisom Butković presjekao crvenu vrpcu te time svečano otvorio cvjećaru “Seka”.

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je zajedno sa Melisom Butković presjekao crvenu vrpcu te time svečano otvorio cvjećaru “Seka”. Melisa Butković je vlasnica novootovorene cvjećare, čije je otvaranje omogućeno kroz projekat Program razvoja poduzetništva i podrške osnivanja preduzeća (Start-up) na području Općine Živinice.

Načelnik je bio prvi kupac u novootvorenoj cvjećari, te je tom prilikom mladoj poduzetnici Melisi Butković poželio mnogo sreće i uspjeha u vlastitom biznisu.

Melisa Butković je jedna od deset mladih ljudi, novih poduzetnika, koja je ostvarila pravo na podršku u projektu “Program razvoja poduzetništva i podrška osnivanja preduzeća (Start-up)” za 2018. godinu, te pripada trećoj generaciji Strat-upera. Navedeni program pruža mogućnost mladim ljudima da svoju ideju realizuju i transformišu u uspješan biznis, a da je tako dokaz je upravo i otvaranje cvjećare “Seka”.

U bajkovito uređenom prostoru cvjećare, koja je kao mali raj za ljubitelje cvijeća, Melisa će prema vašim željama za vas izraditi savršene cvijetne kreacije. Cvijetni studio prepun šarolikog cvijeća, te prelijepih cvijetnih aranžmana koji krase izloge istog, osvježenje je za naš grad.

Brojni su povodi za darivanje cvijeća, tako da i usluge koje nudi cvjećara “Seka” odgovaraju na sve prilike, bilo da su to vjenčanja, rođendani ili neki drugi sretni a i tužni momenti u kojima svoju pažnju želite da izrazite kroz cvijeće.

Cvjećara “Seka” se nalazi u ulici Oslobođebnja, a radno vrijeme je od 07-16 sata, dok je dostava na kućnu adresu vremenski neograničena. Za sve dodatne informacije i narudžbe možete nazvati broj mobitela 062/871-811.

U periodu iza nas pokrenuto je desetine biznisa putem Start-up projekta. Start Up program na području Općine Živinice uspješno se realizuje već tri godine.

“Našoj mladoj sugrađanki prije svega čestitam na hrabrosti, te joj želim uspješno poslovanje i proširenje biznisa u i izvan Općine Živinice. Od prošle godine smo uspjeli realizovati biznis ideje prve grupe Start-upera, te smo onda tražili modalitete i načine kojima ćemo obezbijediti sredstva potrebna za realizaciju novih ideja mladih ljudi. Do danas imamo negdje oko 26 uspješnih Start-upera Općine Živinice, i svi oni uspješno posluju. Ono što me posebno raduje jeste da su već počeli zapošljavati i nove uposlenike, te to više nije 26 već oko 100 uposlenih mladih ljudi. Dakle, 100 porodica koje žive od ideje koju smo napravili i realizovali u Općini Živinice. To je ustvari nukleus razvoja kompletne Općine. Na području Općine Živinice se realizuju još mnogi projekti usmjereni na poduzetništvo mladih. Također, kroz USAID projekte direktno smo fokusirani na pomoć ženama poduzetnicama, te je u Općini Živinice prisutno Udruženje Amica Educa koje realizuje projekat “Osnaživanje žena za akcije u zajednici”. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti ovom dinamikom. Poruka mladim ljudima je da ostaju u Živinicama, da ostaju u Bosni i Hercegovini, jer ovdje ima načina da se ne samo preživi, nego da se i kvalitetno investira. Kako bi u što većoj mjeri zadržali mlade ljude u našoj državi programi koje planiramo u budućnosti će biti direktno usmjereni na mlade ljude”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.