Potpisani ugovori o stručnom osposobljavanju za novih 88 nezaposlenih osoba

Općinski načelnik Samir Kamenjaković danas je potpisao ugovore za stručno osposobljavanja nezaposlenih osoba, bez zasnivanja radnog odnosa sa

Općinski načelnik Samir Kamenjaković danas je potpisao ugovore za stručno osposobljavanja nezaposlenih osoba, bez zasnivanja radnog odnosa sa pravnim subjektima koji učestvuju u ovom Programu.

Ugovori su potpisani za ukupno 88 nezaposlenih osoba, od čega je 43 sa VSS i 45 sa SSS, koji će odrađivati stručno osposobljavanje kod 16 poslodavaca sa područja Općine Živinice. Pravni subjekti koji su iskazali spremnost za prijem i učešće u Programu za stručno osposobljavanje su iz domena javnog i privatnog sektora, te su iz oblasti raznovrsnih profesija.

Za ovu namjenu iz Budžeta Općine Živinice izdvojeno je oko 22.300,00 KM, a radi se o drugom javnom pozivu ove godine po navedenom Programu.

Program stručnog osposobljavanja, bez zasnivanja radnog odnosa, provodi Općina Živnice, a realizuje se angažovanjem nezaposlenih osoba bez radnog iskustva kod poslodavaca sa područja naše Općine. Dakle, cilj je mladim osobama pružiti priliku i radno mjesto gdje će odraditi volonterski staž kao jednu od ključnih stavki u daljem procesu zaposlenja.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i volonteri koji su detaljnije upoznati sa početkom i uslovima njihovog stručnog osposobljavanja.

Načelnik Samir Kamenjaković se obratio svim prisutnima sa željom da im međusobna saradnja bude što uspješnija, a volonterima je posebno poželio pozitvino i uspješno prvo radno iskustvo.