Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković nedavno je, zajedno sa direktoricom ureda Švicarskog Crvenog križa u Bosni i Hercegovini i predstavnikom Crvenog križa Općine Živinice potpisao Ugovor za projekat “Zdravlje i starenje”.

U vezi sa tim, a za potrebe realizacije navedenog projekta načelnik Samir Kamenjaković i sekretar CK Živinice Nermin Aljić jučer su potpisali odluku o raspisivanju oglasa za dva radna mjesta i to: Medicinska sestra- tehničar, općeg smjera – 1 izvršilac i Njegovatelj/ica- 1 izvršilac.

Oglas je objavljen danas, 09.01.2018. godine i traje 11 dana od dana objavljivanja.
Oglas u cijelosti svi zainteresirani građani mogu pogledati na oglasnoj tabli Općine Živinice i na linku ispod.

Oglas za popunu radnih mjesta projekat zdravlje i starenje

Uslovi za poziciju 1. – Medicinska sestra- tehničar općeg smjera su sljedeći: završena minimalno srednja medicinska škola – opći smjer, položen stručni ispit- licenca medicinske sestre, radno iskustvo u trajanju od najmanje 6 mjeseci na istim ili sličnim poslovima nakon sticanja licence, vozačka dozvola „B“ kategorije, poznavanje rada na računaru, poznavanje engleskog jezika, spremnost za timski rad, sposobnost za rukovođenje i upravljanje timom i izražene komunikacijske vještine.

Uslovi za drugu poziciju – Njegovatelj/ica su: završen Kurs za njegovatelje/ice javno priznat ili Srednja medicinska škola, vozačka dozvola „B” kategorije, spremnost za timski rad i izražene komunikacijske vještine.

Radna mjesta su na određeno radno vrijeme i obavezan je probni rad u trajanju tri mjeseca.

Ako se prepoznajete sa navedenim uslovima pozivamo vas da prijave s dokazima o ispunjavanju uslova oglasa (kopije diploma, certifikata, potvrde o radnom iskustvu i sl.) i biografijom sa kontakt telefonom, dostavite najkasnije do 19.01.2018. godine putem pošte na slijedeću adresu: Crveni križ Općine Živinice, ul.Oslobođenja br.18., 75270 Živinice ili putem maila zivinice@ckfbih.ba uz obaveznu napomenu za koju poziciju se prijavljujete.

Naime, zbog činjenice da su osobe treće životne dobi skupina koja je socijalno isključena iz raznih društvenih mreža i aktivnosti zajednice, što im otežava pristup zdravstvenim, socijalnim i drugim uslugama, cilj ovog projekta je da se unaprijedi pristup uslugama njege i pomoći u kući za starije i hronično bolesne osobe na području Općine Živinice.

S obzirom da je briga kroz vaninstitucionalne aktivnosti za osobe treće životne dobi na nezavidnom nivou, kroz ovaj projekat želi se, također, doprinijeti pomoći u svakodnevnom životu i poboljšanju socijalne integracije osoba treće životne dobi kroz vaninstitucionalnu brigu. Ovo je prvi put u Živinicama da se pruža ova usluga.Radi se dnevnoj pomoći, maksimalno dva sata po jednoj osobi.

Crveni križ je implementator ovog projekta na području naše Općine i on će koordinisati sa licima kojima je potrebna pomoć njege u kući. Iz Crvenog križa su naglasili da je sad trenutno određeno oko 30 porodica koji će biti obuhvaćeni ovim projektom, odnosno porodice koje u samom početku realizacije projekta trebaju ovakvu vrstu pomoći, međutim, taj broj nije zvaničan i mijenjat će se zavisno od potrebe građana Općine Živinice, te da se nadaju da će i građani naše Općine biti zainteresovani za ovu uslugu.