Načelnik Samir Kamenjaković uručio komplete sportske opreme Nogometnom klubu Slaven

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković je uručio komplete sportske opreme Nogometnom klubu Slaven. Dakle, jučer je u prostorijama

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković je uručio komplete sportske opreme Nogometnom klubu Slaven. Dakle, jučer je u prostorijama NK Slaven Prvom timu uručeno 25 sportskih oprema.

Primopredaji sportske opreme je prisustvovala uprava navedenog kluba, kao i igrači kojima je Načelnik lično uručio komplete sportske opreme.

Podrška Načelnika sportu kroz ovu donaciju je samo jedan od načina na koji doprinosi afirmaciji i razvoju sporta na području Općine Živnice. Cilj je doprinjeti razvoju sporta i motivisati mlade da se bave istim, te time poticati zdrav način života.

“Željeli smo pomoći igračima koji se takmiče na višem rangu u sportu. Moj prijatelj je u razgovoru sa mnom izrazio želju da na ovaj način pomogne NK Slaven. Za igrače Slavena, koji predstavljaju Općinu Živinice na najljepši način, uspjeli smo obezbijediti potpunu sportsku opremu u vrijednosti od oko 3.000,00 KM. Dakle, cilj nam je da pored finansijske pomoći iz Budžeta nađemo i druge načine kojima ćemo pomoći sportskim klubovima. Smatram da svako od nas može dati doprinos i pored institucionalnog dijela, i Budžeta. S obzirom da je NK Slaven u Prvoj ligi, mi želimo ove mlade igrače motivisati da se zadrže na ovom nivou, te u naredne dvije godine krenuti u jednu žestoku pripremu za Premijer ligu. Mi smo u razgovorima dogovorili i da uradimo projekat uređenja stadiona, koji bi etapno, odnosno u fazama radila Općina Živinice. Uređenje stadiona je jedan od najvažnijih preduslova opstanka Slavena na trenutnom nivou, te uslov daljeg razvoja ovog nogometnog kluba. Ono što bih zaista želio jeste da Ženski fudbalski klub “Fortuna” i NK SLaven zaigraju pod jednim dresom. Dakle da svi zajedno predstavljaju Živinice i Slaven, te da imamo jedan kompletan sastav kada je u pitanju nogomet. Ovom prilikom želim pozvati sve naše privrednike da pomognu reprezentativni sport. Dakle, nije tu samo NK Slaven, imamo i RK Konjuh, kao i KK Živinice, te mnoge druge sportske klubove kojima je neophodan svaki vid pomoći kako bi ostvarivali što bolje rezultate. Svima koji imaju mogućnosti šaljem jedan apel za pomoć našim sportskim klubovima. Današnja donacija sportske opreme je samo jedan od primjera kako se svi trebamo ophoditi kada je u pitanju razvoj sporta u Živinicama. Mi ćemo i dalje nastaviti pomagati na svaki mogući način”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković. “Ovakve donacije su uvijek dobrodošle.

Ovom prilikom se zahvaljujem načelniku Samiru Kamenjakoviću koji je našao sponzora koji nam je omogućio ovakvu jednu opremu za Prvi tim. Mi sad rasterećeni i možemo se fokusirati na to da osiguramo opremu za mlađe kategorije. Također se zahvaljujem i sponzoru, donatoru, koji nam je obezbijedio novu sportsku opremu”, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Husnija Majdančić.