projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Usvojen Budžet za 2018. godinu

budzet-latNa Godišnjoj sjednici Općinskog vijeća Živinice, dana 28.12.2017. godine usvojen je Budžet Općine Živinice za 2018. godinu i Odluka o izvršenju Budžeta uz amandmane koji su postali sastavni dio navedenih akata. Budžet Općine Živinice za 2018. godinu iznosi 23.069.786,00 KM.

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili i Program rada Općinskog vijeća i Općinskog načelnika za 2018. godinu.

“Drago mi je da je Budžet usvojen u zakonskom roku za usvajanje budžeta. Budžet iznosi negdje oko 23 miliona i on je akumuliran iz razloga što smo koncesije dali građanima, dakle one su ostale 800 hiljada KM od prošle godine, 800 hiljada KM od sljedeće godine i 400 hiljada KM imamo od skloništa. To je ukupno negdje oko 2 miliona finansijskih sredstava kojih već ima u budžetu a ostalo ćemo kao i uvijek prikupljati iz poreznih i neporeznih dijelova. Ono što želim naglasiti kada je u pitanju Budžet Općine Živinice fokus je na rješavanju vodosnabdijevanja Grada Živinica i za to smo predvidjeli oko milion maraka u Budžetu. Imamo izvorište u Baricama koje ćemo upotrijebiti kada je u pitanju vodosnabdijevanje odonosno povećanje kapaciteta vodosnabdijevanja u Živinicama. U Budžetu je također, ostao i START UP za mlade i to je ona glavna poruka poduzetništvu, segment koji je izvučen iz strategije za razvoj. Dakle, Općinsko vijeće i Općinski načelnik su vodili računa kada je u pitanju Strategija razvoja Općine Živinice i taj dio je u potpunosti zadovoljen. U Budžetu za 2018. godinu planirano je puno infrastrukturnih projekata, tako da ćemo i ove godine na cijelom teritoriji Općine Živinice jako puno raditi. Mi ćemo se truditi da punjenje Budžeta bude adekvatno kako bi mogli sve ispuniti, jer svi infrastrukturni projekti zavise od punjenja Budžeta. Do nas je da više radimo, da dovodemo više preduzeća koji će ostvarivati porezne dobitke koji će puniti Budžet. Također, ostala su i sredstva za uređenje poslovnih zona jer se ovaj projekat uređenja Poslovnih zona pokazao jako kvalitetnim za dovođenje domaćih i stranih investitora. Ono što me posebno raduje da je ostalo u Budžetu je pravljenje biciklističke staze, za koju ćemo se potruditi da to bude autoput za bicikle, prvi u BiH”, istakao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

Budžet Općine Živinice za 2018. godinu službeno je objavljen jučer a svi zainteresirani građani mogu ga pogledati na linku ispod.

http://www.opcinazivinice.org/novi/images/sl_glasnik_1_2018.pdf

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.