projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Federalno ministarstvo pokrenulo Farmer web portal

05062017 0Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izradilo je i pokrenulo Farmer web portal, savremeno informatičko rješenje namijenjeno svim sadašnjim i budućim poljoprivrednicima, klijentima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata.

Cilj je pomoći poljoprivrednicima da brže dođu do informacija o ostvarivanju prava na novčane poticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Farmer web portal obuhvata kompletan proces prijave, apliciranja, obrade i isplate novčanih podrški u poljoprivredi uz punu transparentnost kompletnog procesa kroz Farmer portal na kojem će poljoprivrednici dobivati relevantne i pouzdane informacije na kojem će svim zainteresovanim građanima na jednom mjestu nuditi uputstva i sve relevantne propise.

Farmer portal poljoprivrednicima omogućava:

- Pregled podataka iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i klijenata;
- Pregled Statusa svakog zahtjeva u obradi za novčane poticaje;
- Lakši pristup i preuzimanje obrazaca za prijavu novčanih poticaja; 
- Lakši pristup zakonima i pravilnicima.

Pogodnosti Farmer web portala su sljedeće: pregledom podataka u registru poljoprivrednih gazdinstava poljoprivrednici mogu kontrolisati ispravnost podataka u Registru, korisnici koji se bave proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda imaju uvid u vrste poticaja za koje mogu aplicirati na osnovu registrovanih resursa za tu godinu, te je uvidom u propise osiguran lakši pristup zakonskim aktima - od Programa poticaja do zakona, pravilnika i drugih relevantnih propisa.

Na Farmer portalu svaki registrovani poljoprivrednik moći će vidjeti na koje poticaje ostvaruje pravo. Također, poljoprivrednici će moći izravno elektronski preuzimati obrasce za prijavu na poticaje i prijavu proizvodnje, što će im olakšati proceduru. Značaj ovog sistema je da je mogućnost ljudskih grešaka svedena na minimum.

Registrovani poljoprivrednici pristupaju portalu unosom svoga korisničkog broja (broj klijenta) i lozinke (broj poljoprivrednog gazdinstva).

Prijava se vrši unosom korisničkog imena i lozinke, a to su BK i BPG (identifikacioni brojevi klijenta i gazdinstva) koji se dobiju na osnovu upisa u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata u svojoj Općini.

Prilikom korištenja Farmer portala štiti se privatnost i sigurnost podataka svakog pojedinog poljoprivrednika.

Farmer portalu mogu pristupiti svi koji se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata.

Pregledom i praćenjem statusa zahtjeva u obradi poljoprivrednici mogu imati uvid u efikasnost obrade i isplate novčanih poticaja, te transparentnost isplate.

Pristupom popunjenim obrascima poljoprivrednicima se olakšava ispunjavanje obrazaca te smanjuje vrijeme potrebno za odlazak u Općinu ili druge institucije.

Svi zainteresovani građani Općine Živinice, klijenti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva mogu saznati više informacija o mogućnostima korištenja Farmer portala u Šalter sali Općine Živinice ili u Službi za lokalni ekonomski razvoj u kancelarijama br: 4, 5 i 9.

Farmer portal možete pogledati na web adresi: www.farmerportal.ba .

05062017_0_thumb.jpg05062017_3.jpg05062017_0.jpg05062017_2.jpg05062017_1.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.