projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Predsjednik Federacije BiH posjetio Općinu Živinice

29052017 2Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara boravio je jučer u službenoj posjeti Općini Živinice gdje se susreo sa Općinskim načelnikom Samirom Kamenjakovićem.

Tom prilikom, Općinski načelnik Samir Kamenjaković upoznao je predsjednika Federacije o najvažnijim projektima koje Općina Živinice trenutno realizuje i koje će realizovati u narednom periodu.

Tokom sastanka načelnik Kamenjaković je upoznao predsjednika Čavaru o načinu funkcioniranja Općine Živinice, planiranim projektima vezanim za razvoj Općine Živinice, te o problemima sa kojima je općina suočena, a to su prvenstveno zagađenost zraka i deponovanje komunalnog otpada. S tim vezi razgovarali su o konkretnim pitanjima vezanim za projekat Toplifikacije i projekat izgradnje Eko deponije.

Također, razgovarano je o rješavanju određenih infrastrukturnih projekata, gdje je kao prioritet izdvojena cesta u Petrovićima koja spaja Općinu Živinice i grad Tuzlu.

Nakon sastanka predsjednik Marinko Čavara je zajedno sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem posjetio župu sv. Ivana Krstitelja u Živinicama.

Predsjednik Čavara i Načelnik Kamenjaković su izrazili zadovoljstvo zbog današnjeg susreta, te istakli da je današnji razgovor otvaranje bolje komunikacije za zajedničku saradnju u narednom periodu.

Na sastanku su pored predsjednika i načelnika sa saradnicima prisustvovali i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Hamdija Numanović i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Božo Antunović.
“Meni je zadovoljstvo da sam danas u Općini Živinice. Ono što me Načelnik informirao, mogu reći da je Općina Živinice sretna što ima ovakvog Načelnika, zasigurno su dobro izabrali na prošlim izborima jer je očito da se mnogi projekti rješavaju, da su međustranački odnosi ovdje u Živinicama jako dobri i da je to put da se rješavaju svi drugi problemi, kao i put da se na neki način ukaže višim razinama na one probleme koji se mogu rješavati. Načelnik je govorio o nekoliko projekata koji su jako rješivi, kao što je zagađenje u Živinicama. Federalni Zakon o zagađenju koji tretira zagađenje iz termoelektrana bi trebao da prepozna i Općinu Živinice, odnosno i sve druge Općine koje imaju posljedice zagađenja od rada termoelektrana i da će mala izmjena u Zakonu omogućiti da Općina Živinice ima naknadu kojom će liječiti posljedice tog zagađenja. Mislim da se tu može naći i potpora Federalnih institucija. Naravno, ovaj današnji razgovor je otvaranje naše suradnje u narednom periodu jer puno je lakše razgovarati i dogovarati se kada se poznajete osobno.” rekao je Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

”Prije svega, zadovoljstvo mi je što je predsjednik Federacije odlučio posjetiti Općinu Živinice. Mi smo danas otvorili više konkretnih pitanja koji se tiču direktno razvoja Općine Živinice i pomoći našim građanima. Imali smo pitanje toplifikacije koje je otvoreno i smatramo da je nepravedno da sa viših razina ne dobijemo određena grant sredstva da riješimo toplifikaciju Općine Živinice, a također i probleme sa odvozom smeća jer smo mi u IPA fondovima, fondovima Svjetske banke, već prošli u trećem ciklusu i imamo građevinsku dozvolu za otvaranje Eko - deponije. Predsjednik Federacije nam je pomogao u određenim stvarima kada je u pitanju podnošenje određene inicijative prema Federalnom parlamentu gdje bi mogli kvalitetnije raspodijeliti određena sredstva koja se daju od Termoelektrane na području Općine gdje se nalazi, da pomoću određenih zakonskih parametara, koji bi pomogli nama da dobijemo dodatna sredstva od Termoelektrane, koja bi nam pomogla da završimo u potpunosti toplifikaciju Općine Živinice.” rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

29052017_2_thumb.jpg29052017_5.jpg29052017_10.jpg29052017_3.jpg29052017_7.jpg29052017_1.jpg29052017_4.jpg29052017_2.jpg29052017_8.jpg29052017_9.jpg29052017_6.jpg29052017_0.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.