projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Rukometni klub “Konjuh” - Liga 4 za prvaka BiH

19052017 10Rukometni klub “Konjuh” po završetku redovne Premijer muške rukometne lige BiH zauzeo je treće mjesto, čime je izborio plasman u “Ligu 4” za prvaka BiH. Obzirom da ulazak u “Ligu 4” znači šest izuzetno jakih utkamica u Živinicama i na gostovanju Općinski načelik Samir Kamenjaković je dao punu podršku Rukometnom klubu “Konjuh” kako bi imali uslove da se ravnopravno bore sa konkurentnim klubovima.

"Ligu 4" za prvaka BiH pored našeg domaćeg Rukometnog kluba “Konjuh” igraju HRK "Izviđač" iz Ljubuškog, RK "Borac" Banja Luka, RK "Vogošća" Vogošća, a igra se po dvostrukom bod sistemu u periodu od 10.-27. maja po dinamici srijeda/subota.

Iz Kluba ističu da imaju dosta povrijeđenih igrača ali da na svaku utakmicu gledaju isto i idu na pobjedu, a da će u subotu ostaviti srce na terenu i da očekuju pobjedu.

“Dao sam apsolutnu podršku Rukometnom klubu “Konjuh”, jer oni su naši ambasadori Općine Živinice a i šire. Smatram da ono što je posebno važno istaći da imamo mladu ekipu i da imamo ekipu koju sačinjavaju momci iz Živinica. To nijedan rukometni klub u Bosni i Hercegovini nema, da imamo u potpunosti sastav igrače iz svoje Općine. Mi smo odlučili da damo podršku u budžetu s tim što smo povećali određene stavke, jer naše opredjeljenje je bilo reprezentativan sport. Sportu moramo vratiti mjesto gdje pripada jer reprezentativnost klubova u Živinicama je zaista bila na veoma niskom nivou i evo to se pokazalo. Mi imamo sada Rukometni klub Konjuh koji igra u Premijer ligi, imamo Slaven koji ulazi u prvu ligu i imamo Ženski fudbalski klub koji Fortuna koji ulazi u Premijer ligu. Zaista, za nekih sedam - osam mjeseci urodila je plodom ta strategija koju smo napravili vraćanjem reprezentativnih sportova na mjesto koje im pripada i to treba biti uzor amaterskim sportovima da budu bolji i kvalitetniji u budućem radu. Želim dati apsolutnu podršku RK “Konjuh” na sutrašnjoj utakmici sa Vogošćom i želim pozvati naše građane da gledaju utakmicu sa Vogošćom gdje naravno očekujemo pobjedu.” rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

”Sigurno da je Vogošća ekipa koja pretenduje na titulu i možda u ovom momentu najozbiljniji kandidat za to prvo mjesto, sigurno da će u subotu biti teško odigrati dobru utakmicu kao protiv Borca a mi ćemo se truditi ponoviti tu partiju i pokušati ponovo ostati neporaženi na domaćem terenu, ekipa Vogošće je možda i kvalitetnija od ekipe Borca, imaju dosta iskusnih igrača i sigurno će probati zabilježiti pobjedu, na nama je da pokušamo bolje se spremiti i odmoriti od utakmice u Ljubuškom. Mislim da ćemo smoći snage i ponovo trijumfovati protiv Vogošće i samim tim napraviti jedan iskorak još na tabeli i možda s tom pobjedom doći na korak do bolje pozicije što bi nas sigurno dovelo u Evropu što je i cilj nama u ovoj Ligi tako da mislim da ćemo smoći snage i odigrati tu utakmicu maksimalno. Svaka utakmica nosi nešto novo, protiv Borca je bilo dosta dobro, nadam se da to možemo ponoviti protiv Vogošće. Ovom prilikom pozivam sve navijače i građane Živinica da dođu u subotu u 08:00 sati dvoranu i podrže Konjuh jednako onako dobro kao protiv Borca” rekao je Arnad Hamzić, igrač Konjuha.

19052017_10_thumb.jpg19052017_10.jpg19052017_4.jpg19052017_0.jpg19052017_3.jpg19052017_2.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.