projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Akcija čišćenja "Svi za čiste Živinice"

05042017 1Zaključkom Načelnika Samira Kamenjakovića na jučer održanoj sjednici Kolegija Općinskog načelnika pokrenuta je akcija čišćenja i uređenja Općine Živinice pod nazivom "Svi za čiste Živinice".

Akcija “Svi za čiste Živinice” podrazumijeva da će se na području Općine Živinice 17. i 18. aprila (ponedjeljak i utorak) organizovati akcija čišćenja grada, košenja zelenih površina, pranja ulica i zasađivanja cvijeća. Također, organizovat će se i popravka i farbanje postojećih parkovskih klupa, kao i nabavka novih klupa koje će biti postavljene u parku pored Općine.
Akciju uređenja grada će organizovati Općinske službe u saradnji sa JKP Komunalno, Osnovnim i Srednjim školama na području naše Općine, Crvenim križom, Javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina Živinice, te Sindikat organa uprave Općine Živinice.

U akciji će učestvovati i pripadnici Armije BiH koji su smješteni u krugu kasarne “Dubrave”, a koji će svojim cisternama i drugim raspoloživim ljudskim i materijalnim sredstvima pomoći u akciji čišćenja Općine Živinice.

Svoj poseban doprinos će dati i tri preduzeća koja se bave odvozom otpada JKP - “Komunalno” Živinice, d.o.o. “Akva Invest” i d.o.o. “Rif Post” tako što će se tokom akcije čišćenja uključiti u prevoz prikupljenog smeća.

Pozivaju se svi zainteresovani građani da aktivno učestvuju u akciji "Svi za čiste Živinice" te na taj način daju svoj doprinos zajedničkom čišćenju i uređenju grada. O detaljnom protokolu će svi biti blagovremeno obaviješteni.

05042017_1_thumb.jpg05042017_0.jpg05042017_6.jpg05042017_1.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.