projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Štete od olujnog vjetra na širem području Općine Živinice

12122017 21Nakon proglašenja crvenog meteoalarma Općinski Štab civilne zaštite odmah je održao sjednicu, na kojoj je razmatrao aktuelnu situaciju vezanu za pojavu jakog i olujnog vjetra na području Općine Živinice, te ostao u stalnom zasijedanju.

Opširnije...

Održana hitna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite zbog jakog i olujnog vjetra

11122017 0Općinski štab civilne zaštite na jutros održanoj hitnoj sjednici razmatrao je aktuelnu situaciju vezanu za pojavu jakog i olujnog vjetra na području Općine Živinice, te donio niz zaključaka koji se odnose na mjere prevencije i zaštite u ovoj situaciji.

Opširnije...

Općinska služba civilne zaštite izdala uputu i upozorenje zbog jakog i olujnog vjetra

obavjestenje Na osnovu zvaničnih informacija Federalnog hidrometeorološkog zavoda o pojavi jakog i olujnog vjetra, zbog čega je na snazi crveni meteoalarm za cijelo područje Bosne i Hercegovine, što će za posljedicu imati naglo topljenje snijega i povećanje nivoa vode u koritima rijeka "Gostelja", "Oskova" i "Spreča" i drugih vodotoka na području Općine Živinice, iz Općinske službe civilne zaštite UPOZORAVAJU i pozivaju stanovništvo ovih područja na poduzimanje zakonom propisanih-obaveznih mjera samozaštite, predviđenih u redovnoj fazi odbrane od poplava, a koje sadržavaju sljedeće:

Opširnije...

Potpisani ugovori o stručnom osposobljavanju -drugi Javni poziv

08122017 5Danas je u prostorijama Općine Živinice upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stručnom osposobljavanju nezaposlenih osoba bez zasnivanja radnog odnosa.

Opširnije...

Javni poziv za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka

javni-pozivObavještavamo sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni poziv izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama u BiH i povratnicima u Federaciju BiH za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije BiH.

Opširnije...

Počela edukacija za mlade poduzetnike na području Općine Živinice

04122017 1U Živinicama je jučer počela petodnevna edukacija kandidata koji su uvršteni na rang listu učesnika specijalističkog višednevnog treninga za poduzetnike po Javnom pozivu za učešće u „Programu razvoja poduzetništva i podršku osnivanja preduzeća (Start-up) na području Općine Živinice.

Opširnije...

Konačna rang lista nezaposlenih osoba za stručno osposobljavanje za drugi Javni poziv

volonteri fffKomisija za provođenje postupka i odabir kandidata za stručno osposobljavanje, objavila je Konačnu rang listu nezaposlenih osoba VSS i SSS – III I IV stepena, za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Opširnije...

Urađena javna rasvjeta na pružnom prelazu u Bašigovcima

01122017 1Prije nekoliko dana urađena je javna rasvjeta na pružnom prelazu u Bašigovcima. Naime, načelnik Samir Kamenjaković je zbog čestih nesreća na ovom pružnom prelazu i inicijative građana koji su ukazivali da se ovaj problem riješi prepoznao važnost i hitnost ovog problema te je dao nalog da se po ubrzanom postupku uradi javna rasvjeta na ovom pružnom prelazu.

Opširnije...

Konačne rang liste kandidata kojima su odobrena bespovratnih sredstava za stambene potrebe

KONACNA RANG LISTAObavještavamo pripadnike boračkih populacija koji su podnijeli zahtjev za dodjelu jednokratnih bespovratnih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba socijalno ugroženih branitelja i članova njihove porodice na području Tuzlanskog kantona za 2017. godinu, da je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo Konačne rang liste kandidata kojima su odobrena finansijska sredstva.

Opširnije...

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.