katalog informacija

imenik-tel

Konkursi

Javni poziv nezaposlenim osobama visoke, više i srednje stručne spreme, IV stepena za obavljanje volonterskog rada

...

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA OPĆINSKE INSTRUKTORE I POPISIVAČE ZA PODRUČJE OPĆINE ŽIVINICE (2)

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA OPĆINSKE INSTRUKTORE I POPISIVAČE ZA PODRUČJE OPĆINE ŽIVINICE (2)

...

Konkurs za dodjelu beskamatnih kreditnih sredstava (povratnih sredstava)

Konkurs za dodjelu beskamatnih kreditnih sredstava (povratnih sredstava)

...

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Čestitka povodom 15. aprila - Dana Armije RBiH

Armija RBiHPovodom 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, Općinski načelnik Hasan Muratović uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:
U povodu 15. aprila, Dana Armije RBiH iskrene čestitke upućujem demobilisanim borcima, porodicama poginulih i nestalih boraca i šehida, ratnim vojnim invalidima i svim onima koji su odbranili suverenost i nezavisnost međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.",

Opširnije...

Potpisan Memorandum o razumijevanju za projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD)

GOLDJučer je u Tuzli potpisan Memorandum o razumijevanju za Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD), podržan od strane američke i švedske vlade i time ozvaničena saradnja sa sedam lokalnih zajednica koje gravitiraju u Tuzli. Memorandum o razumijevanju potpisali su David Barth direktor misije USAID-a u BiH i gradonačelnika i načelnika Tuzle, Doboja, Tešnja, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Srebrenika i Živinica.

Opširnije...

Projekat zaštite sigurnosti djece

sporazu zastita djeceU Živinicama je danas potpisan Sporazum o saradnji između Općine Živinice, Javne ustanove „Centar za socijalni rad“ Živinice, Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Živinice, Policijske uprave Živinice, Općinskog suda Živinice, Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ i Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH, Regionalni program za socijalnu zaštitu i prevenciju trgovine ljudima GIZ SPPHT u oblasti zaštite sigurnosti djece sa ciljem ostvarivanja osnovnih prava i zaštite djeteta.

Opširnije...

Edukacija na temu „Pisanje i implementacija investicijskih projekata“

bigmev 1Fondacija BIGMEV je organizacija čija je misija između ostalog povećanje investicija iz Turske u Bosnu i Hercegovinu i povećanje izvoza iz Bosne i Hercegovine u Tursku.

U cilju privlačenja većeg broja stranih investicija u BiH iz Turske, Fondacija BIGMEV organizuje edukacijski ciklus pod nazivom “Pisanje i implementacija investicijskih projekata” koja je detaljno opisana na web stranici www.bigmev.org u prilozima ˝uslovi učešća˝ i ˝aplikacija˝ .

Opširnije...

Javni konkurs za dostavljanje prijedloga za dodjelu općinskih priznanja i nagrada

konkursKomisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Živinice raspisuje Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice. U vezi sa tim pozivaju se građani, politički i pravni subjekti, nevladine organizacije i udruženja te druga pravna i fizička lica da podnesu prijedlog koji treba da sadrži kratku biografiju, za koju vrstu priznanja i nagrada se predlaže, obrazloženje prijedloga, ime i prezime, odnosno naziv, pravnog ili fizičkog lica predlagača, dokaz da predloženo fizičko ili pravno lice nije osuđivano za krivična djela protiv države i druga teška krivična djela i protiv kojih se ne vodi krivični postupak (dokaz prilažu samo osobe koje su dobile nagrade). Opširnije...

Isplata bespovratnih boračkih kredita za 2012. godinu

isplata borackih kreditaMinistarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona prebacilo je novčana sredstva za bespovratne boračke kredite Općini Živinice za 2012. godinu u ukupnom iznosu od 204.260 KM, te da će biti odmah raspoloživa i na računima korisnika u dogovoru sa Službom za boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe Općine Živinice.

Opširnije...

Stručno predavanje iz pčelarstva

pcelarstvoSlužba za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinive organizuje stručno predavanje iz pčelarstva na temu „Osnove razvoja pčelarstva“.

Pozivaju se svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači da prisustvuju ovom stručnom predavanju, koje će se održati dana 11. 03. 2014. godine, (utorak) sa početkom u 11.00 sati, u zgradi Općine Živinice (Velika sala).

Čestitka Općinskog Načelnika povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

cestitka8martOpćinski Načelnik Hasan Muratović povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, uputio je čestitku koju prenosimo u cjelosti.

„Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, svim građankama Općine Živinice upućujem najiskrene čestitke, sa željom da svaki dan u godini bude ispunjen ljubavlju, poštovanjem i pažnjom, koji ćete provesti u zdravlju i miru.

Sretan Vam Međunarodni dan žena!“

Poziv za prijedloge projekata neformalnih grupa mladih u Općini Živinice

Opcina-ZiviniceOmladinska banka je program čiji je cilj povećati učešće mladih u procesima lokalnog razvoja ruralnih sredina kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode neformalne grupe mladih.

Fond za projekte mladih u 2014. godini iznosi 11.595 KM koji zajednički obezbjeđuju Fondacija Mozaik od USAID-a i Općina Živinice. 

Omladinska banka Živinice ima otvoren poziv za prijedloge projekata od 5.3. do 15.4.2014. godine.

Opširnije...