projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Čestitka - Ramazanski bajram

Ramazanski bajram 2017Čestitku u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama građanima Općine Živinice, islamske vjeroispovijesti, uputio je Općinski načelnik Samir Kamenjaković.

„Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, vjernicima islamske vjeroispovijesti Općine Živinice, Bosne i Hercegovine i našoj dijaspori upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da ga provedete u dobrom zdravlju i sreći. Opširnije...

Potpisan Ugovor o izradi glavnog projekta za navodnjavanje poljoprivrednih površina

23062017 1Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković i direktor Ureda za provedbu projekata u okviru Federalnog ministrastva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Alojz Dunđer potpisali su Ugovor o izradi glavnog projekta za navodnjavanje poljoprivrednih površina.

Opširnije...

Potpisan ugovor za izgradnju mosta na rijeci Oskovi u MZ Šišići

22062017 2Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković jučer je potpisao ugovor za izgradnju mosta na rijeci Oskovi u naselju Brčaninovići Mjesna zajednica Šišići. Ugovor je potpisan između Općine Živinice, Federalnog ministrastva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i odabranog izvođača radova firme SE-SARAJKA iz Živinica.

Opširnije...

Prijedlozi za numeraciju i nazive ulica i naseljenih mjesta u Općini Živinice

obavjestenje U Budžetu za 2017. godinu planirana je pozicija "Numeracija i nazivi ulica i naseljenih mjesta", s tim u vezi obavještavamo građane svih mjesnih zajednica Općine Živinice da pismenim putem u Službu za prostorno planiranje i komunalne poslove Općine Živinice dostave tačnu lokaciju sa nazivom za postavljanje oznake naseljenog mjesta i broj potrebnih oznaka, kao i oznake ulica gdje je to potrebno.

Opširnije...

Svečano obilježen Dan Općine Živinice

19062017 0Svečano obilježavanje 19. juna - Dana Općine Živinice započelo je polaganjem cvijeća na spomen obilježju Oslobodilačkog rata 1941 - 1945, a zatim je položeno cvijeće u centralnom Spomen parku „Bosanskih branilaca“, te na bistu Nesiba Malkića. Nakon polaganja cvijeća održana je Svečana akademija u Bosanskom kulturnom centru Živinice, gdje je upriličen prigodan svečani program.

Opširnije...

Konačne liste dobitnika stipendija studenata i učenika u 2016/2017. godini

konacne liste stipendijeKomisija za provođenje konkursa za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima dodiplomskog studija objavila je konačne liste dobitnika stipendija u akademskoj/školskoj 2016/2017. godini.

Opširnije...

Čestitka Općinskog načelnika za Dan Općine

GRBU povodu 19. juna Dana Općine Živinice, Općinski načelnik Samir Kamenjaković uputio je čestitku svim građanima Općine Živinice , u kojoj stoji: Opširnije...

Poziv za dostavu prijedloga projekata 2017

javni-poziv thumbFrancuska ambasada odlučila je pomoći građanima, posebno mladima, da iskoriste mogućnosti koje im se pružaju kroz približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji. S tim u vezi, Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za projekte namijenjen civilnom društvu (NVO i inkubatori) u vezi sa slijedećim prioritetima:

Opširnije...

Završena sanacija nekoliko dionica puteva u Općini Živinice

12062017 12U sklopu programa "Ljetno održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva na području Općine Živinice u 2017.godini", završeni su sanacioni radovi udarnih rupa i većih oštećenja na nekoliko dionica puteva na području Općine Živinice.

Opširnije...

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.