projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Potpisani ugovori o vraćanju koncesija građanima

18082017 7Općinski načelnik Samir Kamenjaković danas je potpisao ugovore kojim je zvanično prvi put u Općini Živinice počela realizacija davanja koncesija za projekte u mjesnim zajednicama gdje je šteta i napravljena.

Opširnije...

Objavljena Rang lista kandidata za obavljanje stručnog osposobljavanja

rang listaKomisija za provođenje postupka i odabir kandidata za obavljanje stručnog osposobljavanja, objavila je Rang listu prijavljenih nezaposlenih osoba VSS i SSS, III i IV stepena zbog stručnog osposobljavanja. 

Opširnije...

Primopredaja opreme za detekciju kvarova na vodoinstalacijama za potrebe JKP “Komunalno”

16082017U kabinetu Općinskog načelnika izvršena je primopredaja uređaja za detekciju kvarova na vodoinstalacijama i opreme za detekciju gubitka vode u vrijednosti od 50.000,00 KM. Opremu je predstavnicima JKP “Komunalno” d.d. Živinice uručio načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković. Opširnije...

Održana sjednica Štaba Civilne zaštite

15082017 0U zgradi Općine Živinice održana je sjednica Štaba Civilne zaštite na kojoj je prva tačka dnevnog reda bila predstavljanje plana o održavanju vojne vježbe “Bosna i Hercegovina 2017”.

Opširnije...

Potpisani ugovori o sufinansiranju zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

16082017 15Općinski načelnik Samir Kamenjaković danas je potpisao ugovore o sufinansiranju zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca sa područja Općine Živinice. Ugovori su potpisani sa ukupno dvanaest osoba koje će biti angažovane po ovom Programu.

Opširnije...

Javni poziv iz Službe za geodetske i imovinsko pravne poslove

javni-pozivSlužba za geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Živinice poziva vlasnike ili korisnike stanova, poslovnih prostora ili garaža, na području katastarskih Općina Živinice Grad, Višća Donja, Kovači i Nevrenča u zgradama kolektivnog stanovanja izgrađenim prije 1992. godine koji su privatno vlasništvo nad tim etažnim jedinicama stekli kupnjom, kao i ostale vlasnike etažnih jedinica koji iz bilo kojeg razloga nisu izvršili upis prava vlasništva na takvim etažnim jedinicama u knjigu položenih ugovora da se uključe u proces evidentiranja navedenih etažnih jedinica u svrhu njihovog upisa u katastar i zemljišne knjige.

Opširnije...

U Ciljugama izbio požar na deponiji guma

14.08.2017U živiničkom naselju Ciljuge, sinoć odmah iza ponoći, izbio je požar na deponiji starih guma. Vatrogasci Općine Živinice su odmah izašli na teren i sve do ovog trenutka su angažovani na gašenju požara. Nakon danas održane hitne sjednice Općinskog štaba Civilne zaštite, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković odmah je izašao na teren.

Opširnije...

Završena rekonstrukcija zgrade MZ Gračanica

11082017U Mjesnoj zajednici Gračanica završena je I i II faza rekonstrukcije zgrade ove mjesne zajednice sa utopljavanjem.

Tim povodom, Općinski načelnik Samir Kamenjaković, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Božo Antunović i vijećnik Nail Jusić prisustvovali su svečanom obilježavaju završetka rekonstrukcije koji su upriličili predstavnici mjesne zajednice Gračanica.

Opširnije...

Nastavak uređenja Poslovne zone “Ciljuge 2”

14082017 1Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković sa saradnicima obišao je lokaciju Poslovne zone “Ciljuge 2”, gdje se trenutno izvode radovi na izgradnji pristupnog puta, što predstavlja nastavak uređenja navedene Poslovne zone. Opširnije...

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.