email logo Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Javni poziv za učešće u prvoj "Global Crowdfunding Academy in BiH"

javni-poziv thumbU okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj”, koji primarno finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, objavljuje se “Javni poziv za učešće u trening programu za kreiranje i implementaciju crowdfunding kampanja u Bosni i Hercegovini”.

Osnovni ciljevi ovog poziva su:
- Pružanje prilike za alternativno finansiranje inovativnih projekata i inicijativa iz BiH putem grupnog finansiranja te podizanje svijesti o značaju i mogućnostima koncepta grupnog finansiranja (crowdfunding);
- Stvaranje poslovne mreže i razmjena iskustava između učesnika programa.

Kroz ovaj javni poziv će biti odabrano između 12 i 15 timova sa najboljim projektima i idejama za učešće u specijalističkom edukativnom programu „UNDP Crowdfunding Akademija BIH“. Odabrani timovi će tokom trajanja programa dobiti besplatnu mentorsku pomoć i podršku od crowdfunding stručnjaka i mentora, koji su radili i sudjelovali na nekim od najuspješnijih crowdfunding kampanja u Hrvatskoj i regiji, kako bi razvili svoje projekte i pripremili se za vođenje vlastitih crowdfunding kampanja.

„Global Crowdfunding Academy in BiH“ će obuhvatiti četiri tematska edukativna modula. Nakon završetka edukativnih modula, timovi će imati osiguranu mentorsku podršku kako bi uspješno pripremili kampanje za implementaciju, kao i osiguranu podršku tokom njihove implementacije.

Zainteresovani podnosioci prijava koji ispunjavaju osnovne uslove mogu dostaviti prijave isključivo u elektronskoj formi koja je dostupna na linku ispod, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do 01. 11. 2017. godine do 17:00 sati.

http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2017/10/11/lid-projekat-javni-poziv-za-u-e-e-u-trening-programu-za-kreiranje-i-implementaciju-crowdfunding-kampanja-u-bih/

mladi-info