email logo Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Javni poziv za učešće u programu za razvoj preduzetništva i podršku osnivanju preduzeća (Start-up)

Javni poziv thumbU okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), raspisan je javni poziv za za učešće u programu za razvoj preduzetništva i podršku osnivanju preduzeća (Start-up).

 Projekat LIR je trogodišnja inicijativa (2016-2018.), koju primarno finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i dva entitetska saveza opština i gradova. 

Projekat se implementira u 21 partnerskoj jedinici lokalne samouprave u BiH.

Projekat LIR ima za cilj podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u BiH putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja.
U okviru komponente za ekonomski oporavak, LIR projekat će direktno podržati privatni sektor te potencijalne investitore kako bi se povećala cjelokupna ekonomska aktivnost u lokalnim zajednicama, osigurao ekonomski rast kroz produktivnije lance vrijednosti, te stvorila nova radna mjesta i prihodi.
Također, projektom se predviđa pomoć i za dugoročno nezaposlene i socijalno isključene kategorija stanovništva, a posebno povratnike, interno i dugotrajno nezaposlene osobe.

Na javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva i podršku u osnivanju preduzeća, u okviru projekta LIR, mogu se prijaviti zainteresovana fizička lica sa područja Općine Živinice.

Planirani program podrške uključuje:
1. Specijalistički višednevni trening (do 40 polaznika);
2. Bespovratnu finansijsku podršku za realizaciju do 5 najbolje ocijenjenih biznis planova;
3. Mentorsku podršku i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Fizička lica koja ispunjavaju uslove se pozivaju da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju koja je navedena u nastavku, najkasnije do 05.05.2017. godine do 17:00 sati. Aplikacije se mogu dostaviti putem preporučene pošte, kurirske pošte ili lično u UNDP ured:
Sarajevo: Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo (UN House)

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem elektronske pošte, najkasnije u roku od 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke i to na sljedeću e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .
Obrazac za prijavu i Javni poziv u cjelosti može se preuzeti na sljedećem linku:

http://www.opcinazivinice.org/novi/images/Javni_poziv_11.04.2017/Javni_poziv_za_Poduzetnistvo_Final_07042017.pdf

mladi-info