email logo Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Konkurs za dodjelu stipendija studentima i učenicima za akademsku/školsku 2016/17.

konkursNačelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i učenicima srednjih škola za akademsku/školsku 2016/17. godinu. U akademskoj/školskoj 2016/17. godini dodijelit će se 42 stipendije studentima u mjesečnom iznosu od 100,00 KM, odnosno 1000,00 KM za akademsku godinu i 25 stipendija učenicima u mjesečnom iznosu od 70,00 KM, odnosno 700,00 KM za školsku godinu.

Opširnije...

Formiran Savjet mladih Općinskog načelnika

06032017 0U zgradi Općine Živinice Općinski načelnik Samir Kamenjaković upriličio je sastanak sa mladim osobama sa područja Općine Živinice, a osnovni cilj sastanka bio je formiranje Savjeta mladih Općinskog načelnika.

Sastanku se odazvao veliki broj mladih ljudi, a tom prilikom Općinski načelnik je sa njima razgovarao o načinu rada Savjeta i svim drugim pitanjima koja se tiču mladih ljudi u Općini Živinice, te im dao priliku da iskažu svoje ideje kako bi zajedno doprinijeli aktivnom uključivanju mladih u aktivnosti od društvenog značaja.

Opširnije...

Poziv mladim osobama sa područja Općine Živinice

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković upriličit će sastanak sa mladim osobama sa područja Općine Živinice, a osnovni cilj sastanka će biti formiranje Savjeta mladih Općinskog načelnika.

Opširnije...

Poziv za ulazak u M-zonu Omladinske banke

Plakat cura B1 latinica - resizedOpćina Živinice i Fondacija Mozaik pozivaju mlade ljude u dobi od 17 do 35 godina, koji žele stvoriti sebi i svojoj zajednici bolju sadašnjost i budućnost, da se prijave u M-zonu društvenog poduzetništva koja je otvorena od 2. marta do 2. aprila 2017. godine.

Opširnije...

INFORMACIJA, EDUKACIJA, AKCIJA

imagesPrema Evropskoj povelji o učešću mladih u životu na općinskom nivou u dijelu koji se tiče politike sporta, slobodnog vremena i društvenog života glasi: “Lokalni i regionalni organi vlasti trebaju podržati organizovane društveno-kulturne aktivnosti koje vode udruženja i organizacije mladih i centri zajednica koje zajedno s porodicom i školom ili poslovnim okruženjem, čine jedan od stubova društvene povezanosti u općini ili regionu.

Opširnije...

mladi-info