katalog informacija

imenik-tel

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Općina Živinice učestvuje u projektu zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

Javni-poziv-zaposljavanjeOpćina Živinice je ove godine po prvi put aplicirala na Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca. Naime, Općinski načelnik Samir Kamenjaković, na navedenom konkursu, aplicirao je za svu djecu šehida i poginulih boraca sa podučja Općine Živinice.

Spisak djece dostavljen je od Udruženje porodica sehida i poginulih boraca Općine Živinice, a radi se o četiri osobe sa VSS i devet osoba sa SSS.
Program se realizuje s ciljem zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, koja se nalaze na evidenciji Službe prije objave Javnog poziva, sa završenim visokim, višim i srednjim stepenom obrazovanja, koja aktivno traže posao, zbog zasnivanje radnog odnosa za osobe sa VSS/VŠS u trajanju od dvanaest mjeseci i za osobe sa SSS u trajanju od šest mjeseci.
Služba će početkom sledeće sedmice objaviti zvaničnu rang listu ocijenjenih poslodavaca nakon čega će se potpisati Ugovori o sufinansiranju zapošljavanja koje potpisuje poslodavac i Služba.
Nakon objavljenih rezultata i potpisanih ugovora sa Službom za zapošljavanje načelnik Samir Kamenjaković održat će sastanak sa djecom šehida i poginulih boraca sa područja Općine Živinice kako bi se detaljnije upoznali sa navedenih programom i dogovorili način realziacije zasnivanja radnog odnosa.
Općina Živinice i Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona zajedno će snositi troškove obaveznih doprinosa i plata za sve osobe.
Nosilac realizacije ovog Programa je Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

 

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.