katalog informacija

imenik-tel

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Održan radni sastanak Savjeta žena Općinskog načelnika

10072017 2U Velikoj sali Općinskog vijeća danas je održan sastanak Savjeta žena Općinskog načelnika na kojem je prisustvovala i direktorica Udruženja “Prijateljice obrazovanja Amica Educa'' Tuzla Selma Aličić, koja je članice Savjeta detaljno upoznala sa radom Udruženja i dogovora u vezi pripreme i realizacije rada sa članicama Savjeta žena.

Naime, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Samira Kamenjakovića, ”Amica Educa” će organizovati radionice za članice Savjeta žena, koje će početi početkom septembra. Radi se o radionicama za unapređenje mentalnog i socijalnog zdravlja žena koje obuhvataju teme kao što su: pozitivna disciplina u odgoju djece, vještine komunikacije i empatije, porodična dinamika, kreativno izražavanje slikanjem, te mnoštvo drugih tema u zavisnosti od potreba članica.

Direktorica Aličić je članicama predstavila nazive radionica, raspored i aktivnosti, fokuse Udruženja, te sve detaljne informacije o načinu izvođenja radionica.

Članice Savjeta su aktivno učestvovale u komunikaciji sa direktoricom Udruženja, iznijele svoje prijedloge i pitanja, te u konačnici izabrale temu radionice koju će pohađati 20 žena - članica Savjeta, a naziv teme je Vještine komunikacije i empatije.

Članice su se odlučile za ovu temu iz razloga što smatraju da je komunikacija ključ za rješavanje svih problema u društvu.

Radionice koje nudi Amica Educa su namijenjene ženama koje se susreću sa poteškoćama u komunikaciji, poremećenim porodičnim odnosima, socijalnom izolacijom, izloženosti stresu ili ženama koje jednostavno imaju dojam da se vrte u krug i ne vide rješenje, reaguju suprotno onome kako žele reagovati, smatraju da imaju nisko samopouzdanje i samopoštovanje ili nejasnu sliku o sebi, koje osjećaju nesigurnost, beznadežnost, tjeskobu, osjećaju se umorno, bezvoljno, napeto, frustrirano.

Također, “Amica Educa” porodično savjetovalište nudi podršku i pomoć u vidu individualnog savjetovanja i psihoterapije, savjetovanja i psihoterapije za roditelje, savjetovanja i psihiterapije za parove (bračno savjetovanje) i porodice, savjetovanje i psihoterapije za djecu i mlade, psiho - edukativne radionice za građane i stručnjake, te aktivnosti za unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja.

Udruženje ‘’Amica Educa’’ prenosi znanje i vještine lokalnim profesionalcima koristeći inovativne pristupe u podučavanju, unaprijeđuje mentalno i socijalno zdravlje porodica i pojedinaca putem savjetovanja, psihoterapije i edukacije prateći principe cjeloživotnog učenja i rodne ravnopravnosti.

O detaljnom terminu i mjestu održavanja radionica u septembru, članice Savjeta žena će biti blagovremeno obaviještene.

10072017_2_thumb.jpg10072017_0.jpg10072017_9.jpg10072017_2.jpg10072017_3.jpg10072017_8.jpg

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.