katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Javni poziv za odabir korisnika pomoći za sanaciju stambenih jedinica oštećenih u poplavama

EUprogramopravkaJavni poziv za odabir korisnika pomoći za sanaciju stambenih jedinica oštećenih u poplavama za socijalno-ekonomski ugrožene kategorije stanovništva Živinice, Sanski Most, Prijedor, Banja Luka, Laktaši, Tuzla, Modriča, Srebrenik, Lukavac, Zenica, Žepče.

Drugi krug Programa Evropske unije za oporavak od poplava planira pružiti interventnu pomoć u sanaciji stambenih jedinica u područjima pogođenim poplavama. Pomoć će uključivati sanaciju oštećenja na stambenim jedinicama prema važećim standardima. Read more...

Poziv za učešće na događaju: „Donatorska sredstva za podršku razvoju privrede BiH“

euro novac 27.10Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u okviru Evropskog poslovnog kluba, organizuje događaj za privrednike iz Bosne i Hercegovine na temu „Donatorska sredstva za podršku razvoju privrede Bosne i Hercegovine“ na kome bi se prezentovale mogućnosti podrške firmama putem različitih programa pomoći stranih i domaćih donatora, kao i drugi vidovi pomoći.

Read more...

Poziv za učešće u edukaciji za razvoj poduzetničkih ideja

slika-biznis-12256 200x200UG Agora društveno edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje poziva
zainteresovane mlade osobe u dobi od 18 do 35 godina da se prijave za učešće u edukaciji za razvoj poduzetničkih ideja u okviru projekta „Uči, misli, djeluj“.

Projekat realizuje UG Agora u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, Obrtničkom komorom TK i Udruženjem obrtnika „Stari i umjetnički zanati“, a uz finansijsku podršku Ministarstva razvoja i poduzetništva TK, sa ciljem jačanja poduzetničke misli kod mladih osoba kroz edukaciju, mentorstvo i samozapošljavanje. Read more...

Poziv za učešće na treningu za pisanje projekata programa Evropske unije „ERASMUS PLUS“ EU (2014-2020)

23 10 2014Organizacija IPAK-Mladost gradi budućnost u saradnji sa fondacijom «Friedrich Ebert Stiftung» organizira bazični trening o programu Erasmus + namjenjen omladinskim liderima, predstavnicima institucija koje se bave pitanjima mladih, volonterima, predstavnicima omladinskih i drugih civilnih organizacija s ciljem usvajanja znanja neophodnih za korištenje programa i ključnih akcija otvorenih za Bosnu i Hercegovinu u periodu od 2014 do 2020 godine.

Read more...

Općini Živinice Plaketa za realizaciju najboljeg ekološkog projekta u BiH

10.10.2014. 1Jahorina film festival je međunarodnog karaktera, u okviru kojeg se nagrađuju dostignuća u oblasti kulture, prirodne baštine, ekologije i turizma. Početkom oktobra određeni su dobitnici i uručene nagrade žirija za najboja dostignuća.

Kao najbolji ekološki projekat 2014. godine u Bosni i Hercegovini proglašen je projekt “Biloškog tretmana otpadnih voda” u Živinicama, pa je tim povodom Općinskom načelniku Hasanu Muratoviću uručena specijalna Plaketa. Read more...

Potpisan Ugovor za Reviziju glavnog projekta Toplifikacija grada Živinica sa izradom tenderske dokumentacije

08.10.2014 1Danas je Općinski Načelnik Hasan Muratović sa predstavnikom firme „TEHNO-BIRO“ Tuzla Seadom Rešidbegovićem potpisao ugovor za Reviziju glavnog projekta Toplifikacija grada Živinica, sekundarni dio, sa izradom tehničkog dijela tenderske dokumentacije za etapnu realizaciju projekta, za prve dvije faze.

Read more...

Dogovorena zajednička saradnja za redovan odvoz otpada u slivu akumulacije Modrac

30 9 redovan odvoz 1Načelnici općina Banovići, Kalesija, Lukavac, Tuzla i Živinice potpisali su Povelju o međusobnoj saradnji na uvođenju kontinuiranog odvoza otpada u slivu akumulacije Modrac čime je potvrđena spremnost da se nadležne općinske službe i komunalna preduzeća zajednički angažiraju na uvođenju redovnog odvoza otpada na cijelom slivnom području. Read more...

Podržano 15 projekata za saniranje šteta od poplava i klizišta sa područja Općine Živinice

07.10.2014U skladu sa Sporazumom o saradnji potpisanog između Fondacije tuzlanske zajednice i Općine Živinice Upravni odbor Fondacije tuzlanske zajednice podržao je 15 projekata saniranja šteta od poplava sa područja Općine Živinice za šta će biti izdvojeno oko 15.000 KM. Dodjela sredstava i potpisivanje ugovora za korisnike sredstava održano je danas u velikoj Sali Općine Živinice.

Read more...

Konkurs za novčana sredstava vlasnicima uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice

konkursOpćinski Načelnik je objavio Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava vlasnicima (pravnim ili faktičkim) uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice za pomoć u obnovi stambenih zgrada, uništenih ili oštećenih prirodnom nesrećom uzrokovanom obilnim kišnim padavinama od 14.05.2014. godine.

Read more...