katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona posjetio Općinu Živinice

10.02.2016 1Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić i predsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Željko Babić jučer su službeno posjetili Općinu Živinice, kako bi održali sastanak sa Općinskim načelnikom Asimom Aljićem.

Read more...

Prijem za župnika Bonu Tomića

09.02.2016Općinski načelnik Asim Aljić jutros je upriličio prijem za Bonu Tomića, župnika Katoličke crkve svetog Ivana Krstitelja, koji je odnedavno došao u službu u Živinice.

Read more...

Stručno predavanje za proizvodnju kukuruza

obavjestenjaSlužba za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice u saradnji sa firmom SYNGENTA organizuje stručno predavanje slijedećeg sadržaja:

- Agrotehnika za proizvodnju kukuruza;

- HIBRIDI kukuruza;

- Upotreba herbicida u kukuruzu za zaštitu od uskolisnih i širokolisnih korova.

Read more...

Podjela premija zdravstvenog osiguranja

markice 2015Obavještavamo članove porodica poginulih, umrlih, nestalih boraca, umrlih ratnih vojnih invalida, ratne vojne invalide, dobitnike ratnog priznanja i odlikovanja i nezaposlene demobilisane borce da će Služba za boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe Općine Živinice početi sa podjelom markica-prava na premiju zdravstvenog osiguranja, od ponedeljka, 08.02.2016. godine u vremenu od 11-14 sati, a podjela istih će trajati do 04.03.2016. godine. Read more...

Poziv poljoprivrednim proizvođačima

obavjestenjaOpćina Živinice u saradnji sa firmom d.o.o „Bosna plod“ Brčko, organizuje sastanak sa ciljem da upozna naše poljoprivredne proizvođače, kao i ostale zainteresovane građane, o njihovom planu rada u narednom periodu, odnosno mogućnosti organizacije proizvodnje kao i otkupa proizvoda. Read more...

Edukacija poljoprivrednih proizvođača

obavjestenjaSlužba za lokalni ekonomski razvoj organizuje stručno predavanje sljedećeg sadržaja :

- Značaj kukuruza u biljnoj i stočarskoj proizvodnji;
- PIONEER hibridi kukuruza (preporuke za sjetvu);
- Zaštita kukuruzu, „BAEER“. Read more...

Održana druga sjednica Savjeta za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice

27.01.2016 1Savjet za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice održao je jučer drugu sjednicu. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu i Plan rada SLER-a za 2016. godinu, te je razmatrano još nekoliko važnih tačaka dnevnog reda.

Read more...

Održan Kolegij Općinskog načelnika

25.01.2016 1U zgradi Općine Živinice jučer je održana sjednica Kolegija Općinskog načelnika kojem su pored Načelnika Asima Aljića prisustvovali šefovi općinskih službi.

Read more...

Obavještenje za lokacije koje su raspoložive i pogodne za investiranje

obavjestenjaOdsjek za investicije Općine Živinice obavještava sva pravna i fizička lica koja imaju raspoložive objekte, građevinsko ili poljoprivredno zemljište, i koja su zainteresovana da iste prodaju ili daju pod zakup na duži period, da se jave općinskoj administraciji kako bi se isti mogli evidentirati i ponuditi zainteresovanim investitorima.

Read more...