katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Konkurs za novčana sredstava vlasnicima uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice

konkursOpćinski Načelnik je objavio Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava vlasnicima (pravnim ili faktičkim) uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice za pomoć u obnovi stambenih zgrada, uništenih ili oštećenih prirodnom nesrećom uzrokovanom obilnim kišnim padavinama od 14.05.2014. godine. Read more...

Startup Weekend na Vlašiću

STARTUP weekend vlasicRepublička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Udruženjem za promociju preduzetništva START organizuje Startup Weekend Vlašić. Startup Weekend Vlašić predstavlja događaj koji za cilj ima da, na jednom mjestu, okupi 50 mladih ljudi koji žele svoje poslovne ideje pretočiti u stvarnost kao i mlade ljude koji nemaju poslovnu ideju ali žele biti sastavni dio nekog preduzetničkog poduhvata. Read more...

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o komunalnim taksama

JAVNA RASPRAVASlužba za prostorno planiranje i komunalne poslove objavila je Javni poziv za održavanje javne rasprave o Nacrtu Odluke o komunalnim taksama u kojem poziva građane, udruženja građana, javna preduzeća i ustanove, pravna i fizička lica, političke organizacije i sve zainteresovane subjekte da se aktivno uključe u Javnu raspravu o Nacrtu Odluke o komunalnim taksama.

Read more...

Potpisani ugovori za 85 volontera sa područja Općine Živinice

volonteri 201Danas je u Živinicama Općinski načelnik Hasan Muratović potpisao ugovore o volontiranju sa pravnim subjektima u koje su volonteri raspoređeni na obavljanje volonterskog rada. Potpisanim ugovorima za 85 volontera, od čega 44 volontera VSS i 41 volonter SSS, koji će obavljati volonterski rad u 14 pravnih subjekata, će se urediti međusobna prava i obaveze između Općine Živinice i pravnih subjekata u kojima će se obavljati volonterski rad.

Read more...

Objavljena Konačna rang lista kandidata za obavljanje volonterskog rada

preuzmiKomisija za provođenje postupka i odabir kandidata za obavljanje volonterskog rada, jučer je objavila Konačnu rang listu prijavljenih nezaposlenih osoba, VSS i SSS, IV stepena za obavljanje volonterskog rada za ukupno 85 volontera sa područja Općine Živinice, od čega 44 volontera VSS i 41 volonter SSS.

Read more...

Dodjela stočne hrane registrovanim poljoprivrednim proizvođačima

obavjestenjaObavještavamo poljoprivredne proizvođače koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, a koji su izvršili ažuriranje podataka u 2014 godini, da će se izvršiti dodjela stočne hrane, u vremenskom periodu od 9-15h i to u sljedećim terminima:

• 10.09.2014. godine (srijeda) poljoprivredni proizvođači koji imaju 1 i 2 grla. Read more...

Novi projekti Aktivnih zajednica u Živinicama

1 ftz proj 08.09Danas su u Općini Živinice potpisani ugovori i uručeni čekovi za četiri nova projekta koji će se realizirati na području Općine Živinice u naseljima Šerići, Priluk i Gračanica. Inicijalna sredstva za projekte su obezbijeđena kroz partnerstvo Općine Živinice i Fondacije tuzlanske zajednice, a 15 društveno odgovornih firmi i desetine pojedinaca su udružili donacije kako bi se uključili u razvoj zajednica u kojima žive i rade.

Read more...

Izvještaj javne rasprave o Nacrtu urbanističkog projekta SPO “MEDIA SKY” Živinice

javna-raspravaNa osnovu člana 46. Zakona o prostornom planiranju i građenju TK i Odluke o pristupanju izradi urbanističkog projekta SPO “MEDIA SKY”” Živinice, Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove kao Nosilac pripreme izrade projekta objavila je javnu raspravu o Nacrtu urbanističkog projekta SPO “MEDIA SKY” Živinice.

Read more...

Javni poziv poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava

poziv poplavljene firme credoAgencija za razvoj preduzeća Eda i Udruženje za razvoj NERDA, u okviru projekta CREDO Krajina, objavljuju javni poziv za realizaciju mjera podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Programa podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava na odabranim područjima. Read more...