katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Održana prezentacija projekta o mogućnostima proizvodnje goveđeg mesa i izvoza u Tursku

07102015 1U Živinicama je jučer održana prezentacija projekta o mogućnostima proizvodnje i izvoza goveđeg mesa u Republiku Tursku, koji omogućava poljoprivrednim proizvođačima pokretanje poljoprivredne proizvodnje u oblasti tova junadi, kao i proširenje postojećih proizvodnih kapaciteta.

Read more...

Uvjerenja za 4 nova profesionalna vatrogasca

06.10.2015 1Općinski načelnik Asim Aljić i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK-a Zdenko Tadić danas su uručili uvjerenja o položenom ispitu za profesionalne vatrogasce. Uvjerenja su uručena Omeru Fejziću, Jasminu Buliću, Muameru Dediću i Almiru Goletiću koji su uspješno položili ispit i postali profesionalni vatrogasci Općine Živinice.

Read more...

Čestitka za Svjetski dan učitelja

svjetski-dan-uciteljaU povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Obilježavajući 5. oktobar Svjetski dan učitelja, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, svim prosvjetnim radnicima upućujem najiskrenije čestitke. Vaša uloga u našem društvu je jako važna, jer radite jedan od najodgovornijih i najvažnijih poslova. 

Read more...

Prezentacija projekta o mogućnostima proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi i izvoza u Tursku

obavjestenjaObavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani za tov junadi da će se dana 07.10.2015 godine (srijeda) sa početkom u 10 sati u II zgradi općine (Sala općinskog vijeća), održati prezentacija projekta o mogućnostima ulaganja i pokretanja poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi. Read more...

Održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice

vijece 29.09.2015 1Jučer je održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice na kojoj se raspravljalo o 14 tačaka dnevnog reda. Sjednicom je predsjedavala predsjedavajuća Općinskog vijeća Samra Omić Zoletić.

Prva tačka dnevnog reda bila je izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu, a odnosila se prije svega na regulisanje cijevnih propusta u kanalima, kako bi se u narednom periodu spriječili problemi koji se javljaju prilikom poplava, zatim je definisana i zabrana odlaganja odnosno deponovanje životinjskih fekalija, te je zabranjeno svako paljenje i deponovanja smeća na privatnim i javnim površinama.

Read more...

Potpisano 14 Sporazuma o donaciji građevinskog materijala

28.09.2015 1U zgradi Općine Živinice jučer su potpisani tripartitni sporazumi za donaciju u građevinskom materijalu iz Projekta „Hitnog oporavka od poplava-Zajam Svjetske banke“. Sporazumi su potpisani između Općinskog načelnika Asima Aljića, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kojeg zastupa Ministar Edin Ramić i 14 korisnika, porodica čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini na području Općine Živinice. Read more...

Produžen rok za prijavu na javni poziv za podizanje zasada malina

obavjestenjaObavještavamo sve zainteresirane građane da je produžen rok za prijavu na javni poziv za podizanje zasada malina.

Novi rok za dostavljanje prijave, uključujući i svu prateću dokumentaciju je do 05.10.2015. godine, do 15:00 sati.

Javni poziv pogledajte na linku ispod. Read more...

ČESTITKA U POVODU KURBAN BAJRAMA

kurban-bajramU povodu nastupajućeg praznika Kurban Bajrama Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku građanima islamske vjeroispovijesti u kojoj stoji:

„Povodom velikog praznika Kurban Bajrama, građanima islamske vjeroispovijesti u Općini Živinice i BiH, upućujem najiskrenije čestitke. Neka ovaj muslimanski praznik žrtve donese međusobno razumijevanje i pomaganje. Želim da nastupajuće Bajramske dane provedete u sreći, radosti i veselju sa svojim najbližim. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stoji u čestitci Načelnika Aljića.

Read more...

Održan sastanak sa predstavnicima privrednika iz Turske

22.09 1Općinski načelnik Asim Aljić održao je sastanak sa privrednicima sa područja Općine Živinice i predstvanokom privrednika iz Turske. Tema sastanka bila je izvoz i plasman domaćih bosanskih proizvoda na Tursko tržište, a po zahtjevima domaćih kupaca i uvoz različitih vrsta roba iz Turske gdje je razgovarano sa svim privrednicima koji su bili prisutni, upoznati su njihovi privredni kapaciteti te mogućnosti za izvoz. Read more...