katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Konačne liste dobitnika stipendija učenika srednjih škola i studenata dodiplomskog studija za školsku/akademsku 2014/2015

konacne liste stipendijeObavještavaju se učenici srednjih škola i studenti dodiplomskog studija koji su aplicirali za stipendiju koja se dodjeljuje iz Budžeta Općine Živinice za školsku/akademsku 2014/2015. godinu da je Komisija za provođenje konkursa za dodjelu stipendija objavila Konačne liste dobitnika stipendija.

Read more...

Javna rasprava za Nacrt izmjena i dopuna Regulacionog plana "Riba" i "Jezero II" Živinice

javna-raspravaNa osnovu Zakona o prostornom uređenju i građenju TK i  zaključaka Općinskog vijeća Živinice, Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove Općine Živinice stavlja na Javnu raspravu Nacrt izmjena i dopuna Regulacionog plana "Riba" Živinice i "Jezero II" Živinice.

Read more...

Prezentacija nove kreditne linije za preduzetnike

obavjestenjaOpćina Živinice, u sklopu projekta jačanja lokalnog razvoja (GOLD), kontinuirano sprovodi aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta. U tom kontekstu, dana 02.07.2015. godine sa početkom u 11:00 sati u velikoj sali Općinskog vijeća Živinice, biće održana prezentacija nove kreditne linije Ziraat banke pod nazivom: Read more...

Potpisan ugovor za projekat „Podrška projektu Siguran grad“

1 siguran gradf 2015Nakon uspješne realizacije projekta u prethodnim godinama, Općina Živinice nastavlja sa projektom „Podrška projektu Siguran grad“, u vezi sa tim danas je u potpisan ugovor između Općinskog načelnika Asima Aljića i direktora firme „MEDIA SKY“ Živinice. Obzirom da Općina Živinice ovaj projekat provodi u saradnji sa Policijskom upravom Živinice na današnjem potpisivanju bili su prisutni i predstavnici PU Živinice.

Read more...

Potpisani ugovori za realizaciju novih projekata na podrucju Općine Živinice

1 Potpisivanje ugovotre novi projekti 2015Načelnik Općine Živinice Asim Aljić potpisao je ugovore za relizaciju 35 novih projekata čija vrijednost iznosi preko 600.000 KM. Ugovori su potpisani sa izvođačima radova a projekti se odnose na izgradnju novih asfaltnih dionica puta, izgradnje ulične javne rasvjete te izgradnju vodovoda i kanalizacija u Mjesnim zajednicama na području Općine Živinice.

Read more...

Otvorena streljana Streljackog sportskog kluba Konjuh

1 SSK Konjuh 2015Obilježavajući Dan Općine Živinice otvorena je i streljana za vatreno i za vazdušno oružje u Streljacko sportskom klubu Konjuh. Streljacki sportski klub Konjuh je od svog osnivanja 2011. godine u okviru svog rada sproveo ogroman niz aktivnosti i time došao u situaciju da se obim posla i članstva koje se javilo u SSK Konjuh proširi. U saradnji sa Općinom Živinice aplicirali su i dobili prostor u poslovnoj zoni Ciljuge.

Read more...

Otvoreni novi mostovi na području Općine Živinice

Litve otvaranje mosta 4U povodu 19. juna Dana Općine Živinice svečano su pušteni u funciju novi mostovi na podrčju ove Općine. Radi se o mostu na rijeci Oskovi u Mjesnoj zajednici Litve i o mostu na Krivači u Gračanici.

Read more...

Članovi OFK "EuroGol" Živinice na prijemu kod Načelnika

skola fudbala eurogol prijem 2015U zgradi Općine Živinice upriličen je prijem za fudbalski tim "EuroGol"Živinice i na taj način im je odato priznanje za odlične rezultate koje su postigli u proteklom periodu.

Trenera i mlade igrače ovog fudbalskog tima primili su Načelnik Asim Aljić i Šef službe za opću upravu i društvene djelatnosti Said Čerkezović.

Read more...

Prijem za učenike generacije osnovnih škola

18.06.2015 1Općinski načelnik Asim Aljić sa saradnicima upriličio je svečani prijem za učenike generacije osnovnih škola sa područja Općine Živinice. Na prijemu je bilo osam najuspješnijih učenika iz osam osnovnih škola i njihovi direktori.

Read more...