katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

USPOSTAVLJEN SMS CENTAR

izboriU nedjelju, 02. oktobra u Bosni i Hercegovini će biti održani Lokalni izbori.
Centralna izborna komisija BiH poziva birače da prije dana izbora provjere lokaciju svog biračkog mjesta. Read more...

Počela rekonstrukcija raskrsnice u Živinicama

06092016 1Uvođenjem u posao izvođača radova jučer je počela rekonstrukcija raskrsnice u dijelu Druge ulice regionalnog puta R455-a “Poljice - Živinice - Zelenika” u Živinicama.

Read more...

Realizacija Projekta registracije nekretnina

18.08.2016 1U svrhu pružanja podrške razvoju održivog sistema registracije nekretnina sa usaglašenim evidencijama katastra i zemljišne knjige u Federaciji BiH, Općinski načelnik Asim Aljić je polovinom prošle godine potpisao sporazum o zajedničkoj implementaciji aktivnosti na sistematskom ažuriranju podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige između Općine Živinice i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Read more...

Čestitka za Bajram

Bajram RamazanskiČestitku u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama građanima Općine Živinice i BiH islamske vjeroispovijesti uputio je Općinski načelnik Asim Aljić.

Read more...

Potpisani ugovori za nove projekte u M-zoni Fondacije Mozaik

30062016 1Jučer su u zgradi Općine Živinice potpisani ugovori između grupe mladih ljudi iz Živinica i Fondacije Mozaik, koji su u saradnji sa Općinom Živinice obezbjedili finansijska sredstva za realizaciju tri nova projekta. Read more...

Potpisani ugovori sa 67 novih stipendista

29062016 1Općinski načelnik Asim Aljić i komisija za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima dodiplomskog studija upriličili su jučer svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za akademsku 2015./2016. godinu. Read more...

Potpisivanje ugovora za dodjelu općinskih stipendija za akademsku 2015./2016.

obavjestenjaPozivaju se učenici srednjih škola i studenti dodiplomskog studija koji su dobitnici stipendija Općine Živinice za školsku/akademsku 2015/2016. godinu da u srijedu (29.06.2016. godine), u 11 sati, dođu u veliku salu Općine zbog potpisivanja ugovora sa Općinskim načelnikom. Read more...

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

obavjestenjaSlužba za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice obavještava poljoprivredne proizvođače o rokovima za podnošenje prijava početka/završetka proizvodnji i rokovima za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na federalne novčane podrške u 2016. godini.

Read more...

Program obilježavanja 18. maja - Dana oslobođenja Općine Živinice

zgrade opcine Živinice sutra slave jedan od najznačajnih datuma u svojoj  historiji, 18. maj - Dan oslobođenja Općine. U tom povodu  pozivaju se svi građani da prisutvuju svečanosti obilježavanja.

 Program obilježavanja 18. maja - Dana oslobođenja Općine  Živinice je sljedeći:

Read more...