katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Obavještenje o mogućnosti nastanka poplava zbog obilnih kišnih padavina

obavjestenjaIntenziviranje kišnih padavina na području Općine Živinice uzrokovaće porast vodostaja svih vodotoka, a time i mogućnost nastanka poplava u naseljima ili dijelovima naselja, koja su najizloženija nastanku ovakvih pojava. Read more...

Čestitka Načelnika povodom obilježavanja 22. maja - Dana policije Tuzlanskog kantona

dan policije 2015Povodom obilježavanja 22. maja - Dana policije Tuzlanskog kantona, Općinski načelnik Asim Aljić upućuje najiskrenije čestitke za njihov dan.

„Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u povodu obilježavanja 22. maja - Dana policije TK-a, upućujem najiskrenije čestitke. Ovom prilikom Vam se zahvaljujem na nesebičnom doprinosu društvu, i očuvanju sigurnosti naših građana, uz želju da svoj posao i dalje obavljate profesionalno i savjesno, sa puno uspjeha.“

Read more...

Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima „Dnevne gradske pijace“ Živinice

2205.2015 1sU zgradi Općine Živinice jučer je održan radni sastanak sa sa poslanicima u Federalnom i Kantonalnom parlamentu, koji su sa područja Općine Živinice i predstavnicima „Dnevne gradske pijace“ Živinice, na kojem se razgovaralo se o rješavanju problema pijačnih prodavaca u Živinicama.

Read more...

Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 19. juna – Dana Općine Živinice

konkursKomisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Živinice raspisala je Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 19. juna – Dana Općine Živinice.

Za značajan doprinos u razvoju Općine u raznim oblastima društvenog života i rada zaslužnim pojedincima i organizacijama dodjeljivat će se sljedeće nagrade i priznanja: Read more...

Nastavak 23. redovne sjednice Općinskog vijeća Živinice

zgrada opcineJučer je održan nastavk 23. redovne sjednice Općinskog vijeća Živinice. Vijećnicu su rasparavljali o preostalih 14 tačaka dnevnog reda ove sjednice i time uspješno završili sjednicu.

Read more...

Provjera stvarnog stanja upisa nekretninana u katastru za katastraske općine Đurđevik, Živinice Gornje i Živinice Donje

obavjestenjaIz Službe za geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Živinice pozivaju pravna i fizička lica koja posjeduju nekretnine na području katastraskih općina Đurđevik, Živinice Gornje i Živinice Donje da provjere stvarno stanje upisa nekretninana u katastru, a u cilju realizacije projekta "Registarcija nekretnina u BiH".

Read more...

Čestitka povodom 18. maja Dana oslobođenja Općine Živinice

zgrada opcineU povodu Dana oslobođenja Živinica čestitku je uputio Općinski načelnik Asim Aljić.

„Poštovani borci, RVI, uvaženi članovi porodica šehida i poginulih boraca, 18. maj je jedan od najvažnijih datuma u historiji naše općine. Ovo je prilika da se prisjetimo i odamo dužno poštovanje svima onima koji su učestvovali u toj velikoj pobjedi, posebno onima koji su u toj borbi položili vlastite živote.

Read more...

Obilježen 18. maj - Dan oslobođenja Općine Živinice

18.05.2015 1Obilježavanje 18. maja - Dana oslobođenja Općine Živinice započelo je polaganjem cvijeća na spomen obilježju Oslobodilačkog rata 1941.-1945. i na centralnom spomen obilježju poginulim šehidima i borcima 1992-1995. godine.
Centralni dio proslave bila je svečana akademija u BKC-u Živinice koja je započela je intoniranjem državne himne BiH i odavanjem počasti poginulim šehidima i borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Read more...

23. redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice

zgrada opcine23. redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice počela je danas u 10 sati, obzirom da je na samom početku sjednice održana vanredna sjednica Kolegija Općinskog vijeća na kojem je izmijenjen dnevni red.

Kolegij Vijćea je održan na zahtjev Općinskog načelnika kako bi se u dnevni red današnje redovne sjednice Općinskog vijeća uvrstilo dodatne tri tačke. Tako da je 23. redovna sjednica počela sa usvojenim dnevnim redom od 28 tačaka.

Read more...