katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Potpisan Ugovor o zakupu lokacije - skladišta pogonskog goriva „Pasci“

pasci potpisivanje ugovoraDanas je u prostorijama Općine Živinice potpisan Ugovor o zakupu lokacije - skladišta pogonskog goriva „Pasci“, kojeg su potpisali Općinski načelnik Hasan Muratović i direktor firme „KEMOKOP“ d.o.o. Tuzla Srećko Lovrić. Read more...

Izvještaj o Javnoj raspravi i Javnom uvidu u postupku izrade Nacrta urbanističkog projekta tržnog centra “ADEN” Živinice

javna-raspravaNa osnovu člana 46. Zakona o prostornom planiranju i građenju TK (“Službene novine TK. Broj 6/11), Odluke o pristupanju izradi urbanističkog projekta tržnog centra “ADEN” Živinice br.10-05-5484 od 24.12.2013. godine, Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove kao Nosilac pripreme izrade projekta objavila je javnu raspravu o Nacrtu urbanističkog projekta tržnog centra “ADEN” Živinice. Read more...

Grant sredstva za mala i srednja preduzeća registrovana na području Općine Živinice

javni-pozivHilfswerk Austria International, implementing partner UNHCR-a BiH kroz program IPA - EU/UNHCR 2013/335/342, objavio je poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih sredstava-grant, kroz ekonomsku komponentu programa "Podrška trajnim rješenjima revidirane strategije za provedbu Aneksa Vll Daytonskog mirovnog sporazuma" IPA - EU/UNHCR 2013/335/342, za Općinu Živinice. Read more...

Potpisani ugovori za nove dionice asfalta

putevi sanacijaUgovore o izgradnji novih dionica asfaliranih puteva jučer je potpisao Općinski načelnik Hasan Muratović zajedno sa izvođačima radova, predstavnicima firmi HOLEX, HIH I TERAKOP. Radi se o investicijama u nerazvijena područja, koja će zajedno sa prethodna dva ugovora koja su potpisana prije mjesec dana, realizirati u cjelosti viziju razvoja, da sva mjesta u Općini Živinice budu povezana asfaltnim putem.

Read more...

Informativna radionica na temu pripreme aplikacija za grant sredstva GOLD projekta

gold-project RADIONICAU Kanotnalnoj privrednoj komori Tuzla će se u srijedu 06.08.2014. godine od 09:00 do 12:00 sati održati informativna trening sesija na kojoj će biti prezentirane mogućnosti i način apliciranja za grant sredstva u okviru GOLD projekta - unapređenja lokalnog ekonomskog razvoja. Grant sredstva su dostupna svim profitnim (preduzećima) i neprofitnim organizacijama.

Read more...

Javni poziv za obavljanje volonterskog rada

javni-pozivPozivaju se nezaposlene osobe visoke i srednje stručne spreme, IV stepena, evidentirane kod JU Zavod za zapošljavanje Tuzlanskog kantona–Biro Živinice, koje nemaju položen stručni ispit, da se prijave za obavljanje volonterskog rada (pripravničkog staža) u pravnim subjektima sa područja Općine Živinice radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita.

Read more...

Poziv za projekte saniranja šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima

fond solidarnostiKao odgovor na katastrofalnu štetu, prouzrokovanu poplavama i pokrenutim klizištima, nastalu na individualnim i društvenim infrastrukturnim objektima te privrednim i poljoprivrednim dobrima, Fondacija tuzlanske zajednice osigurala je finansijska sredstva koja će biti distribuirana kroz poseban program finansijske podrške.

Read more...

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

ramazanski bajram 2014Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama Općinski načelnik Hasan Muratović uputio je čestitku građanima Općine Živinice islamske vjeroispovijesti, u kojoj stoji:

Read more...

Potpisan sporazum za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima

sporazum pomoc ftzDanas su Općinski načelnik Hasan Muratović i menadžer Fondacije tuzlanske zajednice Emir Bašić potpisali Sporazum o saradnji na realizaciji Programa podrške za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima na području Općine Živinice. Sporazum je potpisan u cilju pružanja finansijske pomoći u zbrinjavanju ugroženih porodica te revitalizaciji individualnih, društvenih i privrednih objekata u najugroženijim naseljima.

Read more...