katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Čestitka povodom Vaskrsa

slika Vaskrs 2016Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku u povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa, u kojoj stoji: "Svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti upućujem najiskrenije čestitke povodom predstojećeg praznika Vaskrsa, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedete u zdravlju, miru i sreći.

Read more...

Čestitka za 1. maj – Međunarodni praznik rada

sretan-praznik-radaPovodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku u kojoj stoji: 

"Povodu 1. maja - Međunarodnog praznika rada građanima Općine Živinice i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke. Read more...

Načelnik Asim Aljić upriličio prijem za organizaciju “Bosnian Task Group” iz Holandije

25.04.2016 1Načelnik Općine Živinice Asim Aljić upriličio je jučer prijem za predstavnike organizacije “Bosnian Task Group” iz Holandije, koji su po prvi put došli sa mladim ljudima iz njihove zajednice jer su željeli posjetiti BiH, odnosno vidjeti način života ljudi koji ovdje žive.

Read more...

Izmjene i dopune Regulacionog plana “Jezero II” Živinice

zgrade opcineOpćinsko vijeće Živinice je, na sjednici održanoj 30.03.2016. godine, usvojilo izmjene i dopune Regulacionog plana “Jezero II” Živinice.

Plan sadrži analitičko-tekstualnu dokumentaciju koju možete pogledati u Službenom glasniku Općine Živinice broj: 7/16 i grafički dio na sljedećem linku: Read more...

Predstavnici Misije OSCE-a u BiH posjetili načelnika Općine Živinice

osce sastanak 1Šef Sekcije za politiku i planiranje u Misiji OSCE-a u BiH Joeri Maas sa saradnicima iz regionalnog ureda bio je u posjeti kod načelnika Općine Živinice Asima Aljića. Tema sastanka sa Općinskim načelnikom bila je informativnog karatera kako bi se upoznali sa trenutnim stanjem u Općini Živinice.

Read more...

Održana radionica u okviru projekta “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”

15.04.2016 1Komisija za socijalnu zaštitu i inkluziju Općine Živinice organizovala je radionicu u okviru Projekta "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma", a u sklopu Akcionog plana “Jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u Općini Živinice, sa fakusom na raseljena lica i povratnike za 2016.-2017. godinu” koji se implementira na području Općine Živinice.

Read more...

Čestitka za Dan Armije Bosne i Hercegovine

Nacelnik Asim Aljic cestitkaPovodom 15. aprila Dana Armije Bosne i Hercegovine, Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

„Svim pripadnicima Armije RBiH, demobilisanim borcima, porodicama šehida i poginulih boraca, porodicama nestalih boraca i ratnim vojnim invalidima najiskrenije čestitam 15. april, Dan Armije RBiH.

Read more...

Rang lista II Javnog konkursa za dodjelu novčanih sredstava za pomoć u obnovi uništenih stambenih zgrada

rang listaObavještavaju se građani koji su izvršili prijavu na Drugi javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava za pomoć u obnovi uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice, da je Komisija za provođenje pomenutog Javnog konkursa utvrdila Rang listu korisnika prava na novčanu pomoć za obnovu uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice.

Read more...

Izvještaj o Javnoj raspravi i javnom uvidu u postupku izrade plana parcelacije “Stara stočna pijaca Živinice”

zgrada opcineNa osnovu Zakona o prostornom planiranju i građenju TK i Odluke o pristupanju i izradi Plana parcelacije lokaliteta “Stara stočna pijaca Živinice” Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove kao Nosilac pripreme izrade projekta pripremila je Izvještaj o Javnoj raspravi i javnom uvidu u postupku izrade plana parcelacije lokaliteta stare stočne pijace.

Read more...