katalog informacija

imenik-tel

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Danas se održava 11. redovna sjednica Općinskog vijeća

opcinsko vijeceDanas se održava 11. redovna sjednica Općinskog vijeća. Sjednicaće se održati u prostorijama Općinskog vijeća Živinice sa početkom u 9:00 sati.

Read more...

Obavještenje za vlasnike etažnih jedinica na području katastarske Općine Živinice Grad

obavjestenje Firma Trafficon d.o.o će u okviru projekta -Usklađivanja katastra i zemljišnih knjiga u katastarskoj Općini Živinice Grad, u zgradama kolektivnog stanovanja, provesti postupak identifikacije stambenih jedinica upisanih u knjigu položenih ugovora (KPU) kod Općinskog suda u Živinicama.

Read more...

Dostava projekata za projekte na osnovu prikupljenih koncesionih sredstava privrednih subjekata

obavjestenje Općinski načelnik Samir Kamenjakovic poziva predstavnike mjesnih zajednica: Đurđevik, Đurđevik Stari, Šahići, Višća Gornja, Višća Donja, Dubrave Gornje, Dubrave Donje, Priluk, Suha, Šerići, Gračanica i Lukavica Gornja da predaju zahtjev za dostavu projekata za koje će se pokrenuti procedura iz budžeta Općine Živinice za 2017. godinu, na osnovu prikupljenih koncesionih sredstava privrednih subjekata sa navedenih mjesnih zajednica. Read more...

Javni poziv iz Službe za geodetske i imovinsko pravne poslove

javni-pozivSlužba za geodetske i imovinsko pravne poslove Općine Živinice poziva vlasnike ili korisnike stanova, poslovnih prostora ili garaža, na području katastarskih Općina Živinice Grad, Višća Donja, Kovači i Nevrenča u zgradama kolektivnog stanovanja izgrađenim prije 1992. godine koji su privatno vlasništvo nad tim etažnim jedinicama stekli kupnjom, kao i ostale vlasnike etažnih jedinica koji iz bilo kojeg razloga nisu izvršili upis prava vlasništva na takvim etažnim jedinicama u knjigu položenih ugovora da se uključe u proces evidentiranja navedenih etažnih jedinica u svrhu njihovog upisa u katastar i zemljišne knjige.

Read more...

Završena rekonstrukcija zgrade MZ Gračanica

11082017U Mjesnoj zajednici Gračanica završena je I i II faza rekonstrukcije zgrade ove mjesne zajednice sa utopljavanjem.

Tim povodom, Općinski načelnik Samir Kamenjaković, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Božo Antunović i vijećnik Nail Jusić prisustvovali su svečanom obilježavaju završetka rekonstrukcije koji su upriličili predstavnici mjesne zajednice Gračanica.

Read more...

Javni poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa 2017/2018

javni-poziv

Pozivaju se nezaposlene osobe visoke i srednje stručne spreme, III i IV stepena, evidentirane kod JU Zavod za zapošljavanje Tuzlanskog kantona–Biro Živinice, koje nemaju položen stručni ispit, da se prijave za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, u pravnim subjektima sa područja općine Živinice radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita u struci.

Read more...

Dopuna Javnog poziva pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora

javni-pozivOpćinski načelnik Samir Kamenjaković danas je objavio Dopunu Javnog poziva pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora za učešće u programu osposobljavanja za rad u struci - stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba srednje stručne spreme III stepena, koji nije bio obuhvaćen prethodnim javnim pozivom, i IV stepena.

Read more...

Potpisan ugovor za izgradnju mosta na rijeci Oskovi u MZ Šišići

22062017 2Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković jučer je potpisao ugovor za izgradnju mosta na rijeci Oskovi u naselju Brčaninovići Mjesna zajednica Šišići. Ugovor je potpisan između Općine Živinice, Federalnog ministrastva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i odabranog izvođača radova firme SE-SARAJKA iz Živinica.

Read more...

Čestitka u povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana

9039fdac9d0086ace6964237e3bc6788 LU povodu nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, Općinski načelnik Samir Kamenjaković uputio je čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Općini Živinice, BiH i u dijaspori , u kojoj stoji:

Read more...

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.