katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Sredstva prikupljena na humanitarni račun Općine Živinice

obavjestenjaU vezi sa situacijom nastalom zbog vremenskih nepogoda u BiH, u maju mjesecu tekuće godine otvoreni su humanitarni telefoni za pomoc ugroženom stanovništvu Općine Živinice.

Stanje na tim računima možete pogledati na sljedećem linku:

PREGLED UPLATA NA HUMANITARNI RAČUN

Read more...

Objavljen Javni konkurs za grant sredstva u 2014. godini

federalno ministarstvo rpoFederalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni konkurs za odabir korisnika grant sredstava Tekućih transfera. Predmet Javnog konkursa je prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava Tekućih transfera, utvrđenih u razdjelu 50. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, za 13 projekata: Read more...

Potpisani ugovori za realizaciju četri nova projekta

fondacija tz 2014 1U prostorijama Općine Živinice jučer je upriličeno svečano potpisivanje ugovora i uručivanje čekova predstavnicima neformalnih grupa za četri odobrena projekta od strane odbora Omladinske banke Živinice. Na adresu Omladinske banke je stiglo 7 aplikacija, od toga su 4 aplikacije dobile podršku Omladinske banke Živinice, sufinansirane od Općine Živinice.

Read more...

Javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta SPO „MEDIA SKY“ Živinice

JAVNA RASPRAVAPozivaju se sva pravna i fizička lica, građani Općine Živinice da uzmu učešće u provođenju javne rasprave o Nacrtu urbanističkog projekta SPO „MEDIA_SKY“ Živinice.

Javni uvid trajat će od 07.07.2014. godine do 12.08.2014. godine, svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati u prostorijama Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

Read more...

Javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta tržnog centra „ADEN“ Živinice

javna-raspravaPozivaju se sva pravna i fizička lica, građani Općine Živinice da uzmu učešće u provođenju javne rasprave o Nacrtu urbanističkog projekta tržnog centra „ADEN“ Živinice.

Javni uvid trajat će od 07.07.2014. godine do 12.08. 2014. godine, svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati u prostorijama Službe za prostorno planiranje i komunalne poslove.

Read more...

Javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora za učešće u programu osposobljavanja za rad u struci - volontiranje

javni-pozivPozivaju se pravni subjekti iz javnog, privatnog i nevladinog sektora prvenstveno sa područja Općine Živinice, da na osnovu vlastitih mogućnosti iskažu spremnost za prijem i učešće u programu osposobljavanja za rad u struci - volontiranje nezaposlenih osoba visoke i srednje stručne spreme, IV stepena.

Read more...

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

ramazan 2014Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana Općinski načelnik mr.sci. Hasan Muratović uputio je čestitku, u kojoj stoji:

„Povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke. Želim da predstojeće dane ovog posebnog mjesecu za sve muslimane provedete u dobrom zdravlju, duševnom miru, te međusobnom poštovanju i razumijevanju.

Read more...

Konkurs za obavljanje pripravničkog staža branitelja i članova njihove porodice

obavjestenjaDana 23.06.2014. godine (ponedeljak), u dnevnim novinama “Avaz”, kao i na web stranici Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, je objavljen tekst Konkursa za utvrđivanje liste branitelja i članova njihove porodice kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje pripravničkog staža.

Read more...

Košarkas Mirza Bulić na prijemu kod Općinskog načelnika

prijem mirza bulicDanas je u kabinetu Općinskog načelnika Hasana Muratovića upriličen prijem za mladog talentovanog košarkaša Mirzu Bulića.

Mirza je rođen 1992. godine, košarku je počeo trenirati u 11. godini u školi košarke Milenium, a poslije 2007. je prešao u Slobodu. Kadetski i juniorski mladi reprezentativac BiH trenutno je u KK Spars iz Sarajeva.

Read more...