katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Općini Živinice Plaketa za realizaciju najboljeg ekološkog projekta u BiH

10.10.2014. 1Jahorina film festival je međunarodnog karaktera, u okviru kojeg se nagrađuju dostignuća u oblasti kulture, prirodne baštine, ekologije i turizma. Početkom oktobra određeni su dobitnici i uručene nagrade žirija za najboja dostignuća.

Kao najbolji ekološki projekat 2014. godine u Bosni i Hercegovini proglašen je projekt “Biloškog tretmana otpadnih voda” u Živinicama, pa je tim povodom Općinskom načelniku Hasanu Muratoviću uručena specijalna Plaketa. Read more...

Potpisan Ugovor za Reviziju glavnog projekta Toplifikacija grada Živinica sa izradom tenderske dokumentacije

08.10.2014 1Danas je Općinski Načelnik Hasan Muratović sa predstavnikom firme „TEHNO-BIRO“ Tuzla Seadom Rešidbegovićem potpisao ugovor za Reviziju glavnog projekta Toplifikacija grada Živinica, sekundarni dio, sa izradom tehničkog dijela tenderske dokumentacije za etapnu realizaciju projekta, za prve dvije faze.

Read more...

Dogovorena zajednička saradnja za redovan odvoz otpada u slivu akumulacije Modrac

30 9 redovan odvoz 1Načelnici općina Banovići, Kalesija, Lukavac, Tuzla i Živinice potpisali su Povelju o međusobnoj saradnji na uvođenju kontinuiranog odvoza otpada u slivu akumulacije Modrac čime je potvrđena spremnost da se nadležne općinske službe i komunalna preduzeća zajednički angažiraju na uvođenju redovnog odvoza otpada na cijelom slivnom području. Read more...

Podržano 15 projekata za saniranje šteta od poplava i klizišta sa područja Općine Živinice

07.10.2014U skladu sa Sporazumom o saradnji potpisanog između Fondacije tuzlanske zajednice i Općine Živinice Upravni odbor Fondacije tuzlanske zajednice podržao je 15 projekata saniranja šteta od poplava sa područja Općine Živinice za šta će biti izdvojeno oko 15.000 KM. Dodjela sredstava i potpisivanje ugovora za korisnike sredstava održano je danas u velikoj Sali Općine Živinice.

Read more...

Konkurs za novčana sredstava vlasnicima uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice

konkursOpćinski Načelnik je objavio Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava vlasnicima (pravnim ili faktičkim) uništenih ili oštećenih stambenih zgrada na području Općine Živinice za pomoć u obnovi stambenih zgrada, uništenih ili oštećenih prirodnom nesrećom uzrokovanom obilnim kišnim padavinama od 14.05.2014. godine.

Read more...

Municipal Mayor

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 23 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 3
  • Articles : 301
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 313230