katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Nova kreditna linija za preduzetnike

2015/03/30Imajući u vidu uspješnost implementacije prethodne i jos uvijek aktuelne Kreditne linije, uspostavljene 2012. godine, u iznosu od 100 miliona eura, a sa primarnim ciljem jačanja BH ekonomije, podrške održivom povratku i otvaranju novih radnih MJESTA, TC Ziraat banka d.o.o. obezbijedila je i drugu Kreditnu liniju, u iznosu od 50 miliona eura.

Read more...

Javna rasprava - Regionalna sanitarna deponija komunalnog otpada u Živinicama

javna-raspravaFederalnom ministrastvu okliša i turizma obratio se investitor Javno preduzeće „EKO-SEP“ d.o.o. Živinice zbog izgradnje regionalne deponije za zbrinjavanje komunalnog otapada na lokaciji „Separacija 1“ – Općina Živinice za općine Živinice, Banovići i Kladanj. U vezi sa tim pozivamo sve zainteresirane da uzmu učešće u javnoj raspravi na temu „Studija o procjeni utjecaja na okoliš za izgradnju regionalne deponije za zbrinjavanje komunalnog otpada“ koja će se održati 14.04.2015. godine sa početkom u 11.00 sati u prostorijama Općine Živinice (Sala Općinskog Vijeća).

Read more...

Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice

Zgrada-općineKomisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Živinice raspisala je Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice. U vezi sa tim pozivaju se građani, politički i pravni subjekti, nevladine organizacije i udruženja te druga pravna i fizička lica da podnesu prijedlog za ovaj Javni konkurs.

Read more...

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana

30.03.2015 2Pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Njemačke (BMWi), a u okviru zajedničke organizacije Predstavništva njemačke privrede u BiH i ostalih regionalnih komornih ogranaka njemačke privrede (AHK), kao i njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V), upućen je poziv bosanskohercegovačkim firmama da budu dio B2B projekta: „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana“.

Read more...

Obuka „BILD IT - edukacija software programiranja

30.05.2015Udruženje Bosanska inicijativa za lokalni razvoj (BILD) u saradnji sa Gradom Doboj i Centrom za kulturu i obrazovanje Doboj je pokrenula obuku pod nazivom „BILD IT“, čiji je osnovni cilj edukacija i osposobljavanje osoba do 35 godina da ovladaju vještinama software programiranja.

Obuka će trajati 10 mjeseci a program obuke je planiran u 4 ciklusa i to na sljedeći način:

Read more...

Municipal Mayor

Asim Aljić, v.d.

Asim Aljić, v.d.

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 12 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 4
  • Articles : 365
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 422710