katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

U naseljima Đurđevik i Stari Đurđevik proglašena epidemija enterkolitisa

Zgrada-općineOko 45 pacijenata sa područja mjesnih zajednica Đurdjevik i Stari Đurdjevik, javilo se tokom prošle sedmice u higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Živinice žaleći se na stomačne tegobe.

Kod svih oboljelih dijagnosticiran je enterokolitis, zbog čega je proglašena epidemija enterkolitisa za područje mjesnih zajednica Đurđevik i Stari Đurđevik.

Read more...

Rang lista podnositelja prijava za raspodjelu sredstava Federalnog fonda

rang listaKomisija Općine Živinice za provođenje javnog konkursa za dodjelu sredstava Federalnog fonda za pomoć vlasnicima uništenih stambenih objekata na području Oćine Živinice koji su pretrpjeli štetu usljed prirodne nesreće sačinila je Rang listu prispjelih prijava po ovom Javnom konkursu.

Rang lista podnositelja prijava za raspodjelu sredstava Federalnog fonda je na sljedećem linku: Read more...

Poziv za projekte saniranja šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima - II krug

javni-pozivKao odgovor na katastrofalnu štetu, prouzrokovanu poplavama i pokrenutim klizištima, nastalu na individualnim i društvenim infrastrukturnim objektima te privrednim i poljoprivrednim dobrima, Fondacija tuzlanske zajednice osigurala je finansijska sredstva koja će biti distribuirana kroz poseban program finansijske podrške.

Read more...

Prezentacija idejnog projekta za međuopćinsku deponiju otpada

prezentacija 13.01.2015Dana 14.01.2015. godine, sa početkom u 12 sati, u prostorijama Općine Živinice održat će se prezentacija idejnog projekta za međuopćinsku deponiju otpada.
Prezentaciju idejnog projekta će vršiti projektant iz IPZ Uniprojekt TERRA d.o.o. Zagreb sa kojim je potpisan ugovor o izradi idejnog i glavnog projekta.

Pozivaju se zainteresirani građani da prisustvuju prezentaciji. Read more...

Izmjene i dopune Regulacionog plana „Riba“ Živinice i „Jezero II“ Živinice

prostorni plan opcine ziviniceIzmjene i dopune Regulacionog plana „Riba“ Živinice i Izmjene i dopune Regulacionog plana „Jezero II“ Živinice, za period 2013. – 2018. godine, rade se na osnovu Ugovora koji je sklopljen između Nosioca pripreme Plana, Općine Živinice, te Nosioca izrade Plana, IPSA Instituta iz Sarajeva, imaju za cilj rješavanje prostornih odnosa i načina korištenja istog, na provodiv i kvalitetan način.

Read more...

Municipal Mayor

Asim Aljić, v.d.

Asim Aljić, v.d.

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 162 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 4
  • Articles : 326
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 370888