katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Čestitka za 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

dan nezavisnostiPovodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, načelnik Općine Živinice Asim Aljić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

„Poštovani sugrađani,

Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta, 1992. godine, građani naše domovine, svih nacionalnosti, ubjedljivom većinom, odlučili su se za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana. Read more...

Čestitka povodom Dana formiranja jedinice „Živiničke ose”

zivinicek ose 1Udruženje ratnih veterana Armije RBiH jedinice „Živiničke ose” sutra obilježava 23. godine od osnivanja ove ratne jedinice. Tim povodom Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku, u kojoj stoji:

„Povodom 23. godišnjice formiranja jedinice „Živiničke ose” porodicama poginulih boraca i šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcim, te svim pripadnicima ove jedinice, kao i ostalim sugrađanima koji su ponosni na ovu jedinicu Armije, upućujem iskrene čestitke. Read more...

Dan žalosti u Općini Živinice

dan žalostiU Općini Živinice je danas Dan žalosti povodom tragične pogibije četvorice građana Općine Živinice, Alema Dedića (22), Reufa Alibašića (28), Adela Šehića (27) i Edina Herića (19), u nesreći koja se dogodila na Površinskom kopu Dubrave 21.02.2015. godine.

Read more...

Javna rasprava o Ček-listama Okolinskog plana upravljanja za projekte hitne sanacije od poplava

JAVNA RASPRAVAFederalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarsta – Jedinica za implementaciju projekata u šumarstvu i poljoprivredi, u saradnji sa Općinom Živinice, poziva sve zainteresovane subjekte, nevladine organizacije i građane pripadajućih MZ-a Općine Živinice da uzmu učešće u Javnoj raspravi o Ček-listama Okolinskog plana upravljanja za projekte koji će se realizirati u okviru Projekta hitne sanacije od poplava, koji se finansira sredstvima Svjetske banke, a koji su kandidrani ispred Općine Živinice:

Read more...

Javna rasprava o Nacrtu prostornog plana Općine Živinice

javna-raspravaNa osnovu člana 46. Zakona o prostornom uređenju i građenju TK i usvojenog Nacrta prostornog plana Općine Živinice dana od 11. 02. 2015 godine, Služba za prostorno planiranje i komunalne poslove Općine Živinice stavlja na Javnu raspravu Nacrt prostornog plana Općine Živinice. Pozivaju se sva pravna i fizička lica, građani Općine Živinice da uzmu učešće u provođenju javne rasprave o Nacrtu prostornog plana općine Živinice.

Read more...

Municipal Mayor

Asim Aljić, v.d.

Asim Aljić, v.d.

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 14 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 4
  • Articles : 343
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 401242